Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Elena Marinescu

16 Iulie 2015
Vizualizari: 1217
Comentează add

Aproape trei milioane de turişti străini au vizitat România de la începutul anului, în creştere faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit INS.

Numărul de turişti străini care vin în România "este mic"

elena-marinescu-

Foto: Arhiva/RRA.

Aproape trei milioane de turişti străini au vizitat România de la începutul anului, în creştere faţă de perioada similară a anului trecut.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, majoritatea vizitatorilor străini sunt din Europa.

În ce priveşte plecările turiştilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră şi aici s-a resimţit o creştere de 9%.

Apoape cinci milioane de români au călătorit peste graniţă în primele cinci luni ale anului.

Despre destinaţiile preferate ale acestora şi despre această creştere a numărului de turişti a vorbit la Apel matinal prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea.

"Trebuie să fim cinstiţi şi sinceri cu noi, un procent de 11% este foarte important la ce se aplică. În general, numărul de turişti străini care vin în România este mic, nu este un număr mare. Noi avem persoane care fac înnoptări în România de 1.700.000.

"Evident, că tendinţa de creştere este pozitivă faţă de alte ţări care au probleme. Stăm bine, este clar că un 10% pe care îl avem de câţiva ani ne poate duce la o dublare faţă de acum şapte-opt ani a numărului de turişti. Deci, este o tendinţă pozitivă", a spus Alin Burcea.

Audio: Apel matinal


Etichete exclusiv radioApel matinalturişti străiniINSprim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism Alin BurceadestinaţieRomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live