Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Aprilie 2015
Vizualizari: 1978
Comentează add

Asociaţia "Împreună Pas cu Pas" trage un semnal de alarmă cu privire la creşterea, de la an la an, a numărului de copii care se nasc cu autism, în România.

Numărul copiilor cu autism "creşte anual în România"

radiojurnal

Foto: Arhivă

Asociaţia "Împreună Pas cu Pas" trage un semnal de alarmă cu privire la creşterea, de la an la an, a numărului de copii care se nasc cu autism, în România.

De Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, care este marcată în fiecare an pe 2 aprilie, membrii asociaţiei atrag atenţia că ar trebui elaborată o strategie naţională pentru conştientizarea populaţiei cu privire autism, precum şi un plan concret de cercetare şi combatere a acestei boli.

Asociaţia îi îndeamnă pe părinţi să urmărească atent comportamentul copiilor lor: dacă nu reuşesc să scoată niciun cuvânt până la vârsta de 16 luni, nu răspund la nume, nu combină două cuvinte până la vârsta de 2 ani, se ataşează de o jucărie sau de un obiect anume, nu ştiu să se joace, au activităţi repetative şi stereotipe, au obsesii cu privire la menţinerea obiceiurilor trebuie consultat un specialist.

O terapie începută cât mai de timpuriu are rezultate spectaculoase - menţionează comunicatul asociaţiei.

Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria vor fi iluminate în albastru, din această seară, de la ora 20:00, până mâine dimineaţă la 6:00.

Administraţia Prezidenţială şi Guvernul României participă, astfel, în Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, la campania de solidarizare cu persoanele care se confruntă cu această maladie. 


Etichete autismcopiiZiua Internaţională de Conştientizare a Autismuluiterapiesimptome

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live