Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

2 Noiembrie 2015
Vizualizari: 964
Comentează add

Trei tineri au murit, duminică, la spital, ridicând la 30 numărul celor decedaţi în urma incendiului de vineri noaptea din clubul Colectiv din Bucureşti.

Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului a ajuns la 30

marilena-francu

Sute de lumânări la intrarea în clubul Colectiv, incediat vineri. Foto: Nicu Popescu.

Trei tineri au murit, duminică, la spital, ridicând la 30 numărul celor decedaţi în urma incendiului de vineri noaptea din clubul Colectiv din Bucureşti.

Medicii sunt de părere că în următoarea perioadă se va înregistra o creştere semnificativă a numărului morţilor, ţinând cont de faptul că 90 dintre răniţi sunt în stare gravă şi critică.

Este vorba de două femei de la Spitalul Bagdasar-Arseni, de 31 şi, respectiv, 26 de ani, şi o femeie de 25 de ani, de la Spitalul de Arşi.

Secţiile de Terapie Intensivă sunt pline cu pacienţi aflaţi în stare critică, cu arsuri cuprinse între 20 şi 70 % din suprafaţa corpului, cu arsuri la nivelul căilor respiratorii, ventilaţi şi asistaţi respirator.

Medicii de la spitalele cu cel mai mare număr de răniţi în stare critică vor face noi declaraţii de presă cu privire la starea pacienţilor, în cursul zilei de astăzi.

Tratamentul în cazul arsurilor atât de grave este foarte scump, costurile pe perioada internării fiind cuprinse între 500 de mii şi un milion de euro pentru un singur pacient - a spus premierul Victor Ponta.

El a precizat că până la sfârşitul anului aşteaptă din partea ministrului sănătăţii un proiect al unui program de recuperare destinat răniţilor în incendiul din Clubul Colectiv.

În această dimineaţă se va face o comisie de specialişti care vor merge la toate spitalele pentru a evalua starea pacienţilor, urmând să prezinte concluziile grupului de lucru ce se va reuni, din nou, la Palatul Victoria. 

Mai multe știri despre incendiul din clubul Colectiv din capitală găsiți pe portalul nostru special.


Etichete incendiu în clubBucureştiColectivdecedaţirăniţispitaleterapie intensivătratamentGuvernVictor PontaMinisterul Sănătăţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live