Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 August 2017
Vizualizari: 2590
Comentează add

Medicii fac apel la părinţi să îşi vaccineze copiii, mai ales că majoritatea îmbolnăvirilor au apărut la copiii sub 10 ani.

Numărul cazurilor de rujeolă este în scădere, potrivit datelor oficiale

radiojurnal

Numărul cazurilor de rujeolă este în scădere, potrivit datelor oficiale.

Astfel, în ultima săptămână au fost raportate doar 38 de cazuri noi, faţă de 108 în săptămâna anterioară.

Medicii fac apel la părinţi să îşi vaccineze copiii, mai ales că majoritatea îmbolnăvirilor au apărut la copiii sub 10 ani.

Medicul de familie Sandra Alexiu spune că rujeola tratată incorect poate duce la complicaţii severe, iar vaccinul nu are efecte adverse:

Sandra Alexiu: Cel mai cunoscut mit dintre toate este cel al autismului care apare după vaccinarea antirujeolică, lucru care este fals și este demonstrat pentru că numărul studiilor efectuate a depășit câteva mii. De altfel, este cel mai studiat vaccin din istorie și astăzi se poate spune foarte clar și fără echivoc că nu există nicio legătură între vaccinul rujeolic și autism.

Realizator: România se confruntă, de anul trecut, cu o epidemie de rujeolă, în urma căreia 32 de persoane au murit şi aproape 8.500 s-au îmbolnăvit.

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat că izbucnirea acestei epidemii nu este conjuncturală, ci este o consecinţă directă a disfuncţionalităţilor majore ale politicii publice privind vaccinarea.

El a precizat într-un comunicat că Legea vaccinării corectează neregulile care au dus la această situaţie, asigurând cele mai bune condiţii pentru protejarea sănătăţii copiilor


Etichete Vaccin pentru viaţăNumărul cazurilor de rujeolăîn scăderepotrivit datelor oficialemedicivaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live