Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

2 Iulie 2020
Vizualizari: 124
Comentează add

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 crește în SUA, iar mai multe state au renunțat la măsurile de relaxare.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 crește în SUA

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

 Foto Agerpres

Mai multe state din SUA au renunțat la măsurile de relaxare.

Numărul noilor cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 crește, iar perspectiva unui vaccin este prudent optimistă.
 

Primul expert în boli infecțioase al Americii, doctorul Anthony Fauci, a avertizat, ieri, într-o audiere în Senat, că Statele Unite merg în direcţia greşită cu privire la noul coronavirus.
Senatoarea democrată, Elizabeth Warren l-a întrebat pe directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, doctorul Anthony Fauci:


Elizabeth Warren: La câte decese COVID-19 și infecții ar trebui să se aștepte America până când se va sfârși criza?


Anthony Fauci: Nu pot să fac o predicţie exactă, dar pot garanta că va fi foarte îngrijorător, pentru că dacă avem o erupție de noi cazuri în unele părți ale Americii, deși în alte părți situaţia este bună, acestea sunt vulnerabile. Nu ne putem concentra doar asupra acelor arii de criză. Ele pun sub semnul riscului întreaga țară. Avem acum peste 40.000 de noi cazuri pe zi și nu aș fi surprins să ajungem la 100.000 de cazuri pe zi dacă situația nu se inversează. Sunt foarte îngrijorat.


Reporter: Avertizările au venit într-un moment în care multe comunități reimpun măsuri de restricție cu privire la redeschiderea economiei. Statele Arizona, Florida și California îşi reînchid plajele și barurile. Guvernatorii statelor Oregon și Kansas au anunțat noi restricții, privind purtarea de măști.


Republicanii, cu excepția președintelui Trump, spun că dezbaterea despre necesitatea purtării de măști s-a încheiat, a venit momentul purtării lor! Senatorul republican Lamar Alexander i-a cerut public președintelui Trump, în audierile de ieri, să înceapă să poarte mască pentru a da un bun exemplu. Citez: "Din nefericire această practică simplă care salvează vieți a devenit parte a unei dezbateri politice. Dacă ești pro-Trump nu porți mască. Dacă ești împotriva lui Trump porți mască".


În aceleași audieri, directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, doctorul Robert Redfield, a prevenit și el că Statele Unite înregistrează o semnificativă creștere a numărului cazurilor în anumite arii.


Robert Redfield: În Statele Unite crește zilnic numărul cazurilor după un declin prelungit. Vedem o creștere semnificativă a cazurilor în regiunile din sud-est și sud-vest ale acestei națiuni. Datele ne spun că această creștere este determinată de mulți factori. Este determinată de creșterea numărului testărilor, de transmiterea în comunitate și de erupții în locuri cum sunt căminele de bătrâni și locații ca spitalele și centrele de reabilitare. Numărul spitalizărilor crește acum în 12 state, iar în Arizona a crescut în numărul deceselor.


Reporter: Astăzi, gigantul farmaceutic american Pfizer și Bayer, din Germania, au anunțat rezultate preliminare pozitive în ce privește proiectul comun de dezvoltare a unui vaccin anti-coronavirus.


În audierile de ieri însă doctorul Fauci a prevenit:


Anthony Fauci: Nu există nici o garanție că vom avea un vaccin sigur și eficient și oricine care lucrează în domeniul vaccinurilor vă va spune acest lucru, dar suntem prudent optimiști privind datele culese de la animale și datele preliminare în legătură cu faptul că vom știi cel puțin dimensiunea eficacității unui vaccin la iarnă sau la începutul anului viitor.

(RS)


Etichete suacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live