Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1084
Comentează add

Diabetul zaharat afectează 1.700.000 de români. În lume peste 400 de milioane de oameni suferă de această boală. O alimenaţie sănătoasă şi odihna pot preveni îmbolnăvirea.

Numărul cazurilor de diabet zaharat "va creşte cu 50%" în 10 ani

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Diabetul zaharat afectează 1 milion 700 de mii de români, iar în lume mai mult de 400 de milioane de oameni suferă de această boală.

Specialiştii estimează că în următorii 10-15 ani numărul cazurilor va creşte cu 50%.

Datele au fost prezentate la o dezbatere dedicată zilei mondiale de luptă împotriva diabetului, care va fi marcată pe 14 noiembrie.

O alimenaţie sănătoasă şi odihna pot preveni însă îmbolnăvirea.

Potrivit şefului clinicii de diabet de la Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Capitală, micul dejun este extrem de important.

"Sloganul este "un mic dejun sănătos", pentru că, de obicei foarte mulţi adulţi nu iau micul dejun, în primul rând, în al doilea rând, că micul dejun trebuie să reprezinte cel puţin 30% din valoarea calorică a alimentaţiei din cursul zilei, şi de ce este important micul dejun, pentru că dimineaţa este intervalul din zi cel mai vulnerabil din punct de vedere metabolic.

Dimineaţa se secretă toţi hormonii care ne ţin treji, care ne pregătesc de luptă, trebuie să aducu alimente ca să asiguri substratul energetic pentru activitate. Dacă nu, atunci apar tulburări metabolice.


Etichete diabet zaharatalimentaţieodihnăîmbolnăviremic dejun

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live