Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

24 Martie 2020
Vizualizari: 592
Comentează add

Guvernul de la Roma pregăteşte noi măsuri pentru a forţa populaţia să rămână în case. În Italia s-au înregistrat mai multe victime decât în orice altă ţară, peste 6.000.

Numărul cazurilor de coronavirus din Italia este -probabil-"de 10 ori mare"

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Numărul cazurilor de coronavirus din Italia este, probabil, de zece ori mai mare decât bilanţul oficial, a declarat marţi, 24 martie, şeful agenţiei care coroborează aceste date, în contextul în care guvernul pregăteşte noi măsuri pentru a forţa populaţia să rămână în case.

În Italia s-au înregistrat mai multe victime decât în orice altă ţară, cel mai recent bilanţ indicând că 6.077 persoane au murit din cauza acestei infecţii, în aproximativ o lună, în timp ce numărul cazurilor confirmate a ajuns la 64.000.

Totuşi, testarea pentru această afecţiune a fost limitată la persoanele care au ajuns la spital, ceea ce înseamnă că mii de infecţii au trecut nedepistate.

"O proporţie de un caz confirmat din fiecare zece este plauzibilă", a declarat Angelo Borelli, directorul Agenţiei pentru Protecţie Civilă, pentru ziarul La Repubblica, indicând că, în opinia sa, aproximativ 640.000 de persoane ar fi putut fi infectate.

După patru săptămâni de creşteri suţinute ale numărului de cazuri şi decese, această rată s-a atenuat, începând de duminică, aducând o speranţă că etapa cea mai agresivă a epidemiei pare să fi trecut. 

(S.S.)


Etichete Italiadatecoronavirusdecesemăsuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live