Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

16 Februarie 2022
Vizualizari: 397
Comentează add

Un nou număr unic pentru diaspora, la care vor putea suna copiii şi familiile aflate în situaţii dificile ar putea fi implementat în perioada imediat următoare.

Număr unic pentru copiii şi familiile aflate în dificultate din Diaspora

catalin-purcaru

Foto: pixabay.com

Un nou număr unic pentru diaspora, la care vor putea suna copiii şi familiile aflate în situaţii dificile ar putea fi implementat în perioada imediat următoare.

Ministrul familiei, Gabriela Firea, a anunţat că împreună cu reprezentanţii STS a evaluat, după două luni de la lansare, funcţionarea numărului unic pentru copii, 119, la care s-au primit peste 19.000 de apeluri.

Principalele aspecte sesizate au fost abuzurile, neglijarea, exploatarea sua alte forme de violenţă.

Gabriela Firea consideră că un sistem similar ar trebui implementat şi pentru copiii din afara ţării, în condiţiile în care există numeroase cazuri semnalate în toată Europa după apariţiei situaţiei din Danemarca.

În prezent mai funcţionează numărul unic de urgenţă 112, numărul 113, la care persoanele cu dizabilităţi de aud sau de vorbire pot trimite SMS-uri serviciilor de urgenţă, şi numărul 114, la care se transmit automat date de localizare a telefonului mobil, precizează reporterul RRA Cătălin Purcaru.


Etichete numar unic diasporacopiimobilcelulartelefonfamiliisituatii dificilegabriela fireastsabuzurineglijareexploatarecopiiviolenta119(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live