Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

16 Septembrie 2015
Vizualizari: 1537
Comentează add

Numărul turiştilor care au ales în acest sezon estival ca destinaţie de vacanţa, litoralul, a înregistrat o creştere de aproximativ 18-20% faţă de anul trecut, conform INS.

Număr record de turişti pe litoral

mona-constantinescu-constanta

Mamaia. Foto: primaria-constanta.ro.

Informatia a fost  furnizata de Institutul Naţional de Statistică, precum si de datele  primite de la ANAT si de la asociatiile patronale hoteliere. 
 
Creşterea se datorează campaniei intense de promovare a Litoralului, demarate inca din toamna anului trecut, numărului mare de evenimente organizate în toate staţiunile, si cu precădere prin campania “Mamaia Style”, imbunatarii standardului serviciilor turistice oferite de hotelieri si proprietarii de structuri turistice de alimentatie publica si agrement, precum si masurilor adoptate in ultima perioada de catre Guvernul Romaniei, care au avut un efect direct asupra stimularii cresterii circulatiei turisice in Romania. 
 
În topul preferintelor  s-au aflat în acest an Mamaia, Eforie şi Venus. 
 
O crestere consistenta s-a înregistrat şi în sudul litoralului, mai ales datorită investiţiilor noi în segmentul hotelier în special în statiunea Venus şi în agrement in Neptun. 
 
De asemenea, creşterea totala se datorează promovării susţinute a litoralului, demarate încă din toamna anului trecut, împreună cu agenţiile de turism, hotelierii şi autorităţile locale, prin participarea Asociatiei Litoral – Delta Dunarii la toate târgurile de turism naţionale  si internationale. 

Etichete ANATInstitutul Naţional de StatisticăLitoralturiştiMamaiaEforie şi Venuscampania “Mamaia Style”,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live