Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 25 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 Octombrie 2020
Vizualizari: 165
Comentează add

Parisul şi trei departamente vecine au fost plasate în alertă maximă din cauza numărului crescut de pacienți cu COVID-19.

Număr crescut de pacienți cu COVID-19 în Franţa

florin-lepadatu

Foto: Agerpres/EPA.

Au apărut noi indicii ale existenţei unui nou val de coronavirus în Europa, unde au fost înregistrate bilanţuri record de contaminări în tot mai multe ţări, în ultimele zile.

Pentru prima oară, Marea Britanie a raportat peste 10.000 de cazuri într-o singură zi.

O treime din Regat este sub noi reguli care interzic socializarea între persoane din locuinţe diferite, iar în peste 50 de universităţi sunt focare de COVID-19.

Cehia şi Slovacia au revenit la starea de urgenţă, iar Polonia a depăşit 100.000 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei, după ce a raportat peste 2.000 de cazuri în 24 de ore.

Şi Rusia a raportat aproape 10.000 de cazuri în ultima zi, cel mai ridicat bilanţ din ultimele 5 luni.

În Franţa statisticile sunt, de asemenea, îngrijorătoare.

Parisul şi trei departamente vecine au fost plasate în alertă maximă - a decis Guvernul francez duminică seară.

În consecinţă, vor fi aplicate, timp de cel puţin două săptămâni, măsuri de prevenţie mai dure decât în prezent.

Are detalii corespondenta RRA, Daniela Coman: "Adunările în spațiul public, mai mari de 10 persoane, vor fi interzise, iar întreprinderile sunt încurajate să recurgă maisiv la telemuncă.

Toate barurile vor fi închise, nu însă și restaurantele care vor trebui să aplice un nou protocol sanitar, mult mai strict, ce va fi anunțat astăzi, împreună cu celelalte măsuri, de primărița Parisului și de șeful Poliției.

Pe bază de reciprocitate, Guvernul permite și redeschiderea restaurantelor din zona Marsilia, după o săptămână cât au stat închise.

Alerta maximă aduce restricții și în universitățile pariziene.

Tot de mâine, sălile și amfiteatrele pot fi umplute doar la jumătate, restul activității urmând să se desfășoare online.

În Franța, studenții au revenit la școală treptat în septembrie, iar cifrele arată că peste o treime din focarele de coronavirus au fost depistate, în ultima perioadă, în mediul școlar și universitar.

În toată țara au fost raportate, aseară, 12.500 de cazuri noi confirmate, după ce sâmbătă a fost bătut un nou record de 17.000 de teste pozitive pentru o singură zi, în prezent fiind active 1.340 de focare.

De amintit că, în Franța, depistarea este gratuită și s-a ajuns la 1,2 milioane de teste pe săptămână.

În ultimele 7 zile, peste 4.000 de pacienți COVID au fost internați în spitale, dintre care aproape 900 la reanimare, a anunțat Ministerul Sănătății."


Etichete parisfranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live