Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Octombrie 2021
Vizualizari: 278
Comentează add

În tot mai multe judeţe se înregistrează niveluri de infectare nemaiatinse. Și în Jud.Alba cazurile de infectări cu COVID-19 sunt în creştere.

Numai Județul Covasna are rata de infectare sub 3/1.000 la CoVID

radiojurnal

      Foto: Arhivă/ Gabriel Sava.

În România, în prezent, numai Județul Covasna are o rată de infectare, încă sub pragul de incidenţă de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, iar celelalte judeţe  figurează ca zone roşii pe harta epidemiologică a României, iar fiecare zi aduce noi recorduri negative naţionale sau locale.

Prahova a raportat astăzi cu puţin sub 1.000 de cazuri noi, Timişul a stabilit un nou maxim de aproape 800 şi în tot mai multe judeţe se înregistrează niveluri de diagnosticări zilnice nemaiatinse până acum, chiar şi în zone unde au fost situaţii dificile şi în valurile anterioare de infectări, aşa cum este cazul judeţului Alba, de unde relatează corespondenta RRA, Andreea Bogdan:


Andreea Bogdan: În ultimele două zile au fost înregistrate cele mai multe cazuri de îmbolnăviri în judeţul Alba de la începutul pandemiei şi până acum. 340 de cazuri noi au fost raportate doar ieri, iar astăzi, 328. Cele mai multe îmbolnăviri au fost înregistrate în mediul urban. În total sunt 2.628 de cazuri active la nivelul judeţului Alba. Din păcate, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate şi 4 noi decese. Este vorba despre persoane, care erau nevaccinate şi aveau comorbidităţi. Incidenţa în Judeţului Alba este în creştere şi a ajuns la 7,02. O rată de infectare ridicată se înregistrează la Alba Iulia: 10,49. La Cugir incidenţa este aproape 11, iar la Vinţu de Jos 13,02. Din cauza numărului ridicat de infectări s-a luat şi o măsură preventivă în această săptămână la Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan" din Alba Iulia. Cei aproape 800 de elevi învaţă timp de o săptămână online.


Etichete rată infectarejudețul covasnajudețul timișjudețul prahovapandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live