Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 03 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

20 Ianuarie 2020
Vizualizari: 205
Comentează add

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că nu sunt bani în buget pentru dublarea alocaţiilor, dar că bugetul pe acest an a fost construit pentru plata pensiilor şi salariilor.

"Nu sunt bani în buget" pentru dublarea alocaţiilor

alina-bordeiasu

Foto Agerpres

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că nu sunt bani în buget pentru dublarea alocaţiilor, dar că bugetul pe acest an a fost construit pentru plata pensiilor şi a salariilor.

Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, a declarat astăzi că PSD nu a indicat şi sursa de finanare atunci când a decis creşterea pensiilor sau dublarea alocaţiilor de stat pentru copii.

El a precizat că Legea pensiilor arată un impact negativ pentru buget de 24 de miliarde de lei în anul 2020, iar această gaură a trebui acoperită.

Florin Cîţu a mai spus că acum trebuie găsite resurse suplimentare pentru dublarea alocaţiilor şi ministerul caută soluţii în acest sens.

Florin Cîţu: În acest moment, în buget nu există sursele pentru dublarea alocaţiilor. Pentru aceste alocaţii va trebui să găsim surse suplimentare. Evoluţia cheltuielilor sau susţinerea cheltuielilor pe termen mediu şi lung într-un buget depinde de evoluţia economică şi de execuţia bugetară. Bugetul României pentru 2020 este construit pe legislaţia în vigoare. Asta înseamnă că, astăzi, în buget au fost alocate resursele pentru a plăti, aşa cum este legislaţia, pensiile şi salariile. Evoluţia economică, /criza economică/ ceva de genul ăsta va putea afecta anumite cheltuieli.

Ministrul finanţelor a precizat că eliminarea pensiilor speciale ar însemna un impact bugetar de sub un miliard de lei, bani insuficienţi pentru susţinerea dublării alocaţiei de stat pentru copii.

Pe de altă parte, Florin Cîţu a declarat că nu s-a decis deocamdată dacă programul "Prima casă" va continua.


Etichete citualocatiibuget

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live