Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE MILIOANE DE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Februarie 2020
Vizualizari: 587
Comentează add

Câteva zeci de școli, în special de la sate, rămân închise și astăzi în județele Ialomița, Brăila și Tulcea, după primul episod de viscol din această iarnă.

Nu mai sunt drumuri naţionale închise din cauza condițiilor meteo

radiojurnal

Foto: Arhivă/ Mihai Bădescu

Câteva zeci de școli, în special de la sate, rămân închise și astăzi în județele Ialomița, Brăila și Tulcea, după primul episod de viscol din această iarnă.

Echipele de intervenție au reușit însă în această dimineață să readucă energia electrică în majoritatea localităților deconectate de vântul puternic; de exemplu, în Ialomița, unde viscolul a suflat ieri și cu 130 km pe oră acum o singură comună mai este nealimentată.

Corespondenta noastră mai transmite că și ultimele cinci drumuri judeţene rămase impracticabile au fost deblocate şi toate rutele importante care leagă capitala de Constanța au fost deschise astăzi. Mai sunt însă restricții pe alte drumuri naționale.

Detalii acum în direct de la reporterul nostru Alexandru Lancuzov, care ne aduce cele mai noi informații din trafic. Bună dimineața, Alex!


Reporter: Bun găsit! Nu mai sunt drumuri naţionale închise din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

În urmă cu aproximativ o oră au fost redeschise trei drumuri naționale secundare din județul Tulcea, pe care nu s-a circulat la prima oră, este vorba despre DN22A Cataloi-Topolog, DN 22 de la Măcin și DN22F Horia-Nalbant, cu trafic în condiții de iarnă și restricție pentru camioane. Pe alte două sectoare de drumuri naționale se menține interdicția de tonaj de 7,5 tone, DN3 Ostrov-Murfatlar și DN 22H la Babadag. Se circulă fără probleme majore pe Autostrada Soarelui pe toată lungimea, în această dimineață a fost reluat traficul fără restricții și pe segmentul Drajna-Fetești. În județele Brăila, Călărași, Constanța, Ialomița sau Tulcea sunt sectoare cu zăpadă bătătorită. Așadar, adaptați viteza şi nu plecaţi la drum fără a fi maşina echipată corespunzător de iarnă.


La final vă mai spun că nu sunt probleme deosebite pe DN1 Valea Prahovei, pe Autostrada A1 București-Pitești și pe DN7 Valea Oltului, sectoare pe care în a doua parte a zilei așteptăm creșterea valorilor de circulație.


Etichete drumuri nationalescoliiarnaviscolinterventie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live