Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Aprilie 2019
Vizualizari: 590
Comentează add

Ambasada României nu a primit nicio notificare cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victimele din Colombo.

”Nu există cetățeni români” printre victimele din Sri Lanka

radiojurnal

Sri Lankan security personnel and police investigators look through debris outside Zion Church following an explosion in Batticaloa in eastern Sri Lanka on April 21, 2019. A series of eight devastating bomb blasts ripped through high-end hotels and churches holding Easter services in Sri Lanka on April 21, killing nearly 160 people, including dozens of foreigners. LAKRUWAN WANNIARACHCHI / AFP

În Sri Lanka, un kamikaze a detonat încărcătura pe care o avea asupra sa şi a ucis trei poliţişti în a opta explozie, după seria produsă în ultimele ore în biserici şi hoteluri din capitala Colombo.

Potrivit France Presse, ultimul atac a avut loc  într-un cartier din nordul capitalei. Agenţiile internaţionale de presă vorbesc de un adevărat masacru. Aproape 200 de oameni au fost ucişi şi peste 450 au fost răniţi. Printre morţi se află şi 35 de cetăţeni străini.

Potrivit Ministerului de Externe de la Bucureşti, până în prezent, Ambasada României nu a primit nicio notificare cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

În timpul slujbei de la Vatican, Papa Francisc şi-a exprimat tristeţea faţă de acest moment, care a îndoliat duminica Paştelui romano-catolic, afirmând că este aproape de victimele violenţelor.

Şi cancelarul german, Angela Merkel, a condamnat ceea ce consideră ura religioasă şi intoleranţa, iar preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis oroarea şi tristeţea în faţa acestor atentate.

Şi premierul britanic, Theresa May, a denunţat actele de violenţă în această ţară din Asia, care a fost colonie britanică în perioada 1796-1948. 


Etichete Sri lankaColomboatacuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live