Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

27 Octombrie 2021
Vizualizari: 230
Comentează add

Ziarul britanic ''Financial Times" a relatat că surse din cadrul concernului Gazprom i-au propus R. Moldova să renunţe la Acordul privind o zonă de liber schimb aprofundată cu UE.

"Nu e nici o politizare în furnizarea de gaze ruseşti către R. Moldova"

sergiu-stet

  Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.        Foto:Arhivă.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că nu există nici o politizare în problema furnizării de gaze naturale ruseşti către Republica Moldova, transmite Agerpres citând surse oficiale din Rusia.
 
Dmitri Peskov a mai spus că negocierile dintre compania rusă Gazprom şi autorităţile de la Chișinău privind livrarea de gaze naturale sunt exclusiv comerciale, neexistând politizare pe această temă.
 
Ziarul britanic ''The Financial Times" a relatat că surse din cadrul concernului rusesc Gazprom i-au propus Republicii Moldova să renunţe la Acordul privind o zonă de liber schimb aprofundată şi cuprinzătoare (DCFTA) cu Uniunea Europeană, în schimbul livrărilor de gaze ruseşti la un preţ mult mai redus.
 
Potrivit sursei citate de publicaţia britanică, compania rusă i-a propus Chişinăului să amâne adoptarea normelor UE, care ar duce la liberalizarea pieţelor gazelor naturale şi la creşterea concurenţei.
 
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că de fapt contractele privind furnizarea de gaze ruseşti vor fi prelungite cu Republica Moldova. Pe data de 23 octombrie, purtătorul de cuvânt al companiei Gazprom, Serghei Kuprianov, anunţa posibilitatea sistării furnizării gazelor naturale către Republica Moldova, începând de la 1 decembrie. Potrivit companiei, datoria totală a Republicii Moldova pentru gazele livrate de Rusia este de 709 de milioane de dolari.
 

Etichete GazpromDmitri PeskovFinancial Times

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live