Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

22 Februarie 2017
Vizualizari: 572
Comentează add

Oficialii ruşi spun că nu au avut loc demersuri pentru o astfel de întânire, iar oficialii Pentagonului resping posibilitatea ridicării sancţiunilor împotriva Rusiei

Nu au loc discuţii privind întâlnirea preşedinţilor Rusiei şi SUA

alexandru-beleavski-moscova

 Preşedintele SUA, Donald J. Trump       Foto: facebook.com/WhiteHouse/photos.

Statele Unite şi Rusia nu au stabilit nicio dată privind un viitor summit al preşedinţilor Donald Trump şi Vladimir Putin. Declaraţia a fost făcută de un consilier al Kremlinului, după ce Slovenia s-a oferit să găzduiască o asemenea întîlnire.

Corespondentul la Moscova Alexandr Beleavschi îl citează pe asistentul liderului de la Kremlin, Iuri Uşakov care spune că între Moscova şi Washington nu au loc în prezent discuţii privind organizarea unei întâlniri între preşedinţii Vladimir Putin şi Donald Trump.

Potrivit asistentului, la începutul lunii iulie, Vladimir Putin va participa la summitul G20 de la Hamburg, unde este posibil să fie prezent şi Donald Trump, dar Iuri Uşakov nu a menţionat posibilitatea ca cei doi să se întâlnească înainte de acest summit.

Comentând declaraţia purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, că SUA consideră posibilă o înţelegere cu Rusia în domeniul luptei împotriva terorismului şi cel economic, oficialul rus a declarat că după convorbirea telefonică între Vladimir Putin şi Donald Trump de luna trecută, nu au mai avut loc discuţii detaliate pe acest subiect.

În ultimele zile, secretarul de stat american, Rex Tillerson, şi şeful Pentagonului, Jim Mattis, au respins posibilitatea ridicării sancţiunilor împotriva Rusiei şi o cooperare militară directă cu aceasta în Siria.

Cu toate acestea, astăzi, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a propus SUA să înceapă cooperarea pe linie militară punctual, cu acţiuni comune în scopul cuceririi oraşului sirian Raqqa, aşa-numita capitală a Statului Islamic.


Etichete Întâlnirea Putin-TrumpMoscova şi Washingtonmenţinerea sancţiunilor asupra Rusiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live