Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: „Alegeri prezidenţiale 2019. Mesaje electorale” Joi, 17 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 Iulie 2019
Vizualizari: 368
Comentează add

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a afirmat, joi, că este posibil ca inflaţia în luna iunie să coboare sub 4%.

"Nu există riscul ca România să cunoască o inflaţie galopantă"

florin-lepadatu

 Foto: BNR

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a afirmat, joi, că este posibil ca inflaţia în luna iunie să coboare sub 4% şi că nu există riscul ca România să cunoască o inflaţie galopantă.

BNR a decis joi ieri să menţină rata dobânzii la nivelul de 2,5%, iar Mugur Isărescu a declarat că epoca stimulării creşterii economice prin consum trebuie să ia sfârşit.

Mugur Isărescu: "Pentru perioada următoare o provocare este cum asigurăm creştere economică în condiţii de consolidare fiscală.

Chiar o provocare, pentru că până acum creşterea economică a fost stimulată de stimularea consumului.

Nu mai este câmp să apeşi prea mult pe pedala aceasta şi atunci apare o problemă de fond: ce şi cine va stimula creşterea economică.

Exemplu, domnul prim-viceguvernator Florin Georgescu are doi ani de zile de când subliniază importanţa reformelor structurale într-un domeniu foart precis, firmele care lucrează în România să fie capitalizate cum trebuie, chiar în limitele prevăzute de Legea 31, care a rămas din 1990 sau '91."

Analistul Cornel Cojocaru consideră că veştile care vin de la BNR sunt foarte bune: "Banca Naţională a României prognozează de altfel o scădere sub 4% a ratei inflaţiei în iunie.

Cert este că, pentru cetăţean, şi investitor, şi antreprenor, rata inflaţiei se va menţine probabil în intervalul 3,5-4% până la sfârşitul anului.

E o veste bună, pentru că asta arată o stabilitate."

Leul s-a apreciat, joi, în faţa principalelor valute. BNR a anunţat un curs de 4,72 lei pentru un euro, în scădere cu 1,16 bani şi o referinţă de 4,18 lei pentru un dolar, cu 0,80 de bani sub cotaţia de miercuri.

Tot joi, indicele ROBOR la 3 luni a coborât de la 3,23 la 3,21%, cel mai mai scăzut nivel din ultimele trei luni.


Etichete BNRMugur Isărescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live