Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Noutăţi la Noaptea Şlagărului Românesc

Noutăţi la Noaptea Şlagărului Românesc.

Noutăţi la Noaptea Şlagărului Românesc

Articol de Cezar Andrei, 02 Martie 2012, 18:49

Ediţia din 11 aprilie

Din nou un inceput ,,tare”, pentru că realizatorul ediţiei, Mihai Elekeş, a abordat problema lipsei de noi cântece ocazionale (Paşte, Inalţare, Crăciun etc), motivul principal fiind slaba remunerare a autorilor.

Dupa interventia psihologului de la ora 00:00Vladimir Enachescu , Mihai Elekes era gata la ora 1:00 pentru “atacul” asupra somnului dumneavoastră, vorbind cu aplomb de aniversaţii zilei (Mirela Fugaru, Bogdan Cristinoiu, (stabilit acum in SUA.).

A urmat un moment mai puţin plăcut – acela de a-i rememora pe Laura Stoica si Teo Peter.

Desigur ca Mihai a incercat sa onoreze mesajele, dar...să nu-i cerem imposibilul.

Oameni suntem si de aceea unii dintre dumneavoastra aţi adormit, nemaifiind in stare sa ascultaţi rubricile “Prima Poezie, susţinuta de invitatul producatorului, Cezar Andrei – textiera Liliana Stefan. (puteti asculta in pagina de net acest interviu).

Sanda Valeria Dan a vorbit, pentru ultima oară de Radu Serban şi a difuzat unele dintre cele mai frumoase melodii (Păcat ca nu le-aţi ascultat!).

Timpul nu a fost de partea noastra, aşa că ,aşteptata rubrică “3 din 3pentru 3 ” nu a mai fost difuzata de realizator. Data viitoare, sigur DA !

Echipa “Nopţii Şlagărului Românesc” a transmis ,prin intermediul lui Mihail Elekeş, toate urarile de bine si Sarbatori Fericite de SFINTELE SĂRBĂTORI ALE PAŞTELUI

Ediţia din 4 aprilie

Cine nu a ascultat această ediţie ,a pierdut un interesant inceput al emisiunii realizate de Mihai Elekeş :o intâlnire cu versurile prietenei noastre comune Ileana din Vest dar şi cu unele dintre succesele muzicii noastre uşoare din anii 90. Mihai Elekes, realizatorul ediţiei, avand ocazia sa-şi arate, fireşte, cunoştintele (fireşti) din domeniul său de specialitate – muzica uşoară românească.

Ascultatorii au fost prinşi şi ei in acest joc al anilor, fiind invitati la intalnirea cu amintirile anilor 90. Invitaţia “a prins”!

“Gandirea pozitivă – o modalitate de a fi mai bun, in esenţă” a fost subiectul orei rezervate lui Vladimir Enachescu, “psihologul de serviciu” al “Nopţii Şlagărului Romănesc” incepând cu luna septembrie. Gandirea pozitivă “a prins si ea!

Dupa ora 1:00, Mihai Elekes a fost ,din nou, “in priză”. Avea multe de facut:
rubrica “Trei din trei”; mesajele trebuiau citite, analizate, onorate (pe cât posibil).

“Prima poezie”, care-l avea ca invitat pe Adrian Berinde trebuia inclusă in program ca şi
rubrica Sandei Valeria Dan “Univers liric”, care se ocupa de creaţia lui Radu Şerban, trebuia difuzata si ea

Aniversaţii săptămânii n-au fost nici ei uitati: Marius Popa (“Foişorul de Foc”), Cornel Constantiniu (primul câştigator al “Stelei fara nume” in 1970).

Au existat si doua comemorări ale unor foste personalitati marcante ale muzicii usoare: Gică Petrescu si George Grigoriu.

La ora obişnuită, 1:30, a putut fi ascultata rubrica “Trei din trei”, rezervata rock-ului (amanunte in pagina de pe Net a emisiunii)

Ediţia din 21 martie

Şi această ediţie a atras asultătorii Radio România Actualităţi ca un magnet ,tot mai mulţi dintre ei fiind nedumeriţi de faptul ca muzica românească este difuzata târziu, in noapte Cei care au fost prezenţi de la inceputul emisiunii au putut sa asculte melodiile solicitate in emisiunea anterioara(o parte) să adreze intrebarile lor psihologului Vladimir Enăchescu dar să afle şi noutăţi despre mult aşteptatul eveniment Premiile muzicale Radio România Actualităţi 2012 , care e aproape.

Nu au lipsit dedicaţiile muzicale cât şi cele două rubrici semnate Sanda Valeria Dan şi Cezar Andrei invitată de onoare a nopţii a fost actriţa, interpreta, textiera Flavia Buref.



Cu peste 20 de ani in urma, pe străzile marilor oraşe din ţară, puteau fi auzite aceste cuvinte: NU VA FIE FRICĂ, CEAUŞESCU PICĂ !

Acum, fără să iau deloc în glumă acele cuvinte din zilele Crăciunului 1989, ci doar inspirat de rima şi ritmul lor, aş scrie următoarele cuvinte: NU VĂ FIE TEAMĂ, NOAPTEA ŞLAGARUL IAR CHEAMA, SEMN CĂ VOM AVEA DIN NOU, MELODII ,DAR CU ECOU!

Ce trebuie să inţelegeţi domniile voastre? Intâi şi-ntâi ar fi că ne cerem scuze reale, pentru că 9 luni de zile am lipsit de pe net cu aceste intervenţii scrise, atât de aşteptate (numărul de accesări o dovedeşte), mulţi dintre iubitorii muzicii uşoare româneşti, nefiind în stare să urmărească NOAPTEA ŞLAGĂRULUI ROMÂNESC PÂNÂ LA ORA 3 A NOPÎII, CÂND EMISIUNEA IA SFÂRŞIT!

Vara, ca şi iarna, emisiunea a beneficiat (şi beneficiază) de prezenţa Sandei Valeria Dan precum şi de cea a celui care scrie aceste rânduri, Cezar Andrei, ei contribuind cu materialele lor sonore la menţinerea unui crescut interes pentru amintita emisiune care, din luna septembrie, are un invitat permanent care se bucură de o serioasă atenţie din partea ascultătorilor! Este vorba de psihologul Vladimir Enăchescu, tânăr cu reale şi temeinice cunoştinţe în domeniul psihologiei, el, pe parcursul primei părţi a emisiunii NOAPTEA ŞLAGĂRULUI ROMÂNESC, RĂSPUNDE LA INTREBĂRILE ASCULTĂTORILOR pe o temă stabilită în emisiunea anterioară.

In prezent, emisiunea este realizată de Titus Andrei şi Mihai Elekeş, constituindu-se într-un punct de atracţie real în liniştea Nopţilor Radio Romania.

Incepând cu 1 martie revenim la bunul obicei pe care-l aveam,: acela de a vă ţine la curent, cu toate cele care s-au intâmplat pe parcursul emisiunii NOAPTEA ŞLAGĂRULUI ROMÂNESC, în fiecare noapte de miercuri spre joi, incepând cu orele 23,30.

Totul este să accesaţi www.radioromania.ro Ce veţi putea asculta, vă întrebaţi, poate? Multe şlagăre solicitate de D-voastră în emisiunea anterioară, rubricile Sandei Valeria Dan şi ale lui
Cezar Andrei (producătorul acestei emisiuni cu o vechime de peste 8 ani) răspunsurile psihologului Vladimir Enăchescu la întrebările ascultătorilor, aniversările săptamânii cat şi o
interesantă rubrică "8 pentru 8" dedicată, din luna ianuarie FEMEII , cu prilejul apropiatei zile de 8 martie,( 8 ediţii pentru 8 martie). Ea va fi urmată de o alta rezervată poeţilor şi autorilor de texte pentru melodiile de muzică uşoară CĂ NU E OM SĂ NU FI SCRIS O POEZIE!

Sperăm ca cele scrise vă vor face să ascultaţi cu şi mai mare interes emisiunea muzicală
''NOAPTEA ŞLAGĂRULUI ROMÂNESC" difuzată de RADIO ROMANIA ACTUALITĂŢI!


Etichete : slagar muzica
Portret
Noaptea Şlagărului Românesc 25 Martie 2011, 12:11

Portret

Îl ascultăm de fiecare dată cu mare atenţie, cu plăcere, bucurie şi, recunoaştem cu toţii: este unic în muzica uşoară...

Portret
Mesaje, mesaje
Noaptea Şlagărului Românesc 02 Martie 2011, 12:49

Mesaje, mesaje

Sunt în fiecare emisiune, zeci de mesaje primite de la ascultători Aici vor putea fi citite, începand cu ziua de luni a...

Mesaje, mesaje
Nu e prea târziu: ascultă acum!
Noaptea Şlagărului Românesc 02 Martie 2011, 12:41

Nu e prea târziu: ascultă acum!

Ştim că nu totdeauna puteţi fi cu noi şi, de aceea, acest spaţiu îl vom rezerva celor care nu vor să piardă toată emisiunea!

Nu e prea târziu: ascultă acum!
3 din 3 pentru 3
Noaptea Şlagărului Românesc 02 Martie 2011, 12:25

3 din 3 pentru 3

Cele 3 propuneri au fost aşezate pe un imaginar podium. Un concurs cu premii va debuta în curând şi vă va reţine, cu...

3 din 3 pentru 3
Portret
Noaptea Şlagărului Românesc 02 Martie 2011, 12:18

Portret

Îl ascultăm de fiecare dată cu mare atenţie, cu plăcere, bucurie şi, recunoaştem cu toţii: este unic în muzica uşoară...

Portret
Despre Noaptea şlagărului românesc
Noaptea Şlagărului Românesc 02 Martie 2011, 12:04

Despre Noaptea şlagărului românesc

Difuzată de Radio România Actualităţi în fiecare miercuri începând cu ora 23, emisiunea "Noaptea şlagărului românesc" se...

Despre Noaptea şlagărului românesc