Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Cezar Andrei

2 Martie 2012
Vizualizari: 5650
Comentează add

Noutăţi la Noaptea Şlagărului Românesc.

Noutăţi la Noaptea Şlagărului Românesc

cezar-andrei

Ediţia din 11 aprilie

Din  nou un inceput ,,tare”, pentru că realizatorul ediţiei, Mihai  Elekeş, a abordat problema lipsei de  noi cântece ocazionale (Paşte, Inalţare, Crăciun etc),  motivul principal fiind slaba remunerare a autorilor.

Dupa interventia psihologului de la ora 00:00Vladimir  Enachescu , Mihai Elekes era gata la ora 1:00 pentru “atacul” asupra somnului dumneavoastră, vorbind cu aplomb de aniversaţii zilei (Mirela Fugaru, Bogdan Cristinoiu, (stabilit acum in SUA.).

A urmat un moment mai puţin plăcut – acela de a-i rememora pe Laura Stoica si Teo Peter.

Desigur ca Mihai a incercat sa onoreze mesajele, dar...să nu-i cerem imposibilul.

Oameni suntem si de aceea unii dintre dumneavoastra aţi adormit, nemaifiind in stare sa ascultaţi rubricile “Prima Poezie, susţinuta de invitatul producatorului, Cezar Andrei – textiera Liliana Stefan. (puteti asculta in pagina de net acest interviu).

Sanda Valeria Dan a vorbit, pentru ultima oară   de Radu Serban şi a difuzat unele dintre cele mai frumoase melodii (Păcat ca nu le-aţi ascultat!).

Timpul nu a fost de partea noastra, aşa că ,aşteptata rubrică “3 din 3pentru 3 ” nu a mai fost difuzata de realizator. Data viitoare,  sigur DA  !

Echipa “Nopţii Şlagărului Românesc” a transmis ,prin intermediul lui Mihail Elekeş, toate urarile de bine si Sarbatori Fericite de SFINTELE  SĂRBĂTORI  ALE PAŞTELUI

 

Ediţia din 4 aprilie

Cine nu a ascultat această ediţie ,a pierdut un interesant inceput al emisiunii realizate de  Mihai  Elekeş :o intâlnire cu versurile prietenei noastre comune Ileana din Vest dar şi cu unele dintre succesele muzicii noastre uşoare din anii 90. Mihai Elekes, realizatorul ediţiei, avand ocazia sa-şi arate, fireşte, cunoştintele (fireşti) din domeniul său de specialitate – muzica uşoară românească.

Ascultatorii au fost prinşi şi ei in acest joc al anilor, fiind invitati la intalnirea cu amintirile anilor 90. Invitaţia “a prins”!

“Gandirea pozitivă – o modalitate de a fi mai bun, in esenţă” a fost subiectul orei rezervate lui Vladimir Enachescu, “psihologul de serviciu” al “Nopţii Şlagărului Romănesc” incepând cu luna septembrie. Gandirea pozitivă “a prins  si ea!

Dupa ora 1:00,   Mihai Elekes  a fost ,din nou, “in priză”. Avea multe de facut:
rubrica “Trei din trei”; mesajele trebuiau citite, analizate, onorate (pe cât posibil).

“Prima poezie”, care-l avea ca invitat pe Adrian Berinde trebuia inclusă in program ca şi
rubrica Sandei Valeria Dan “Univers liric”, care se ocupa de creaţia lui Radu Şerban, trebuia difuzata si ea 

Aniversaţii săptămânii n-au fost nici ei uitati: Marius Popa (“Foişorul de Foc”), Cornel Constantiniu (primul câştigator al “Stelei fara nume” in 1970).

Au existat si doua comemorări ale unor foste personalitati marcante ale muzicii usoare: Gică Petrescu si George Grigoriu.

La ora obişnuită, 1:30, a putut fi ascultata rubrica “Trei din trei”, rezervata rock-ului (amanunte in pagina de pe Net a emisiunii)

 

Ediţia din 21 martie

Şi această ediţie a atras asultătorii Radio România Actualităţi  ca un  magnet ,tot mai mulţi dintre ei fiind nedumeriţi de faptul ca muzica românească este difuzata târziu, in noapte Cei care au fost prezenţi de la inceputul emisiunii au putut sa asculte melodiile solicitate in emisiunea anterioara(o parte)  să adreze intrebarile lor psihologului Vladimir  Enăchescu dar să afle şi noutăţi despre mult aşteptatul eveniment Premiile muzicale Radio  România Actualităţi 2012 , care e aproape.

Nu au lipsit dedicaţiile muzicale cât şi cele două rubrici semnate Sanda Valeria Dan şi  Cezar Andrei invitată de onoare a nopţii a fost actriţa, interpreta, textiera Flavia Buref.Cu peste 20 de ani in urma, pe străzile marilor oraşe din ţară, puteau fi auzite aceste  cuvinte:  NU VA FIE FRICĂ, CEAUŞESCU PICĂ !

Acum, fără să iau deloc în glumă acele cuvinte din zilele Crăciunului 1989, ci doar inspirat de rima şi ritmul lor, aş scrie următoarele cuvinte:  NU VĂ FIE TEAMĂ, NOAPTEA    ŞLAGARUL  IAR CHEAMA, SEMN CĂ VOM AVEA DIN NOU, MELODII ,DAR CU ECOU! 

Ce trebuie să inţelegeţi domniile voastre? Intâi şi-ntâi  ar fi că ne cerem scuze  reale, pentru că  9 luni de zile am lipsit  de pe net cu aceste intervenţii scrise, atât de aşteptate  (numărul de accesări o dovedeşte), mulţi dintre iubitorii muzicii uşoare româneşti, nefiind în stare să urmărească  NOAPTEA ŞLAGĂRULUI ROMÂNESC  PÂNÂ LA  ORA  3  A  NOPÎII, CÂND EMISIUNEA  IA  SFÂRŞIT! 

Vara, ca şi iarna, emisiunea a  beneficiat (şi beneficiază) de prezenţa Sandei Valeria Dan precum  şi de cea a celui care scrie aceste rânduri, Cezar  Andrei, ei contribuind cu materialele lor sonore  la menţinerea unui crescut interes pentru amintita emisiune  care, din luna septembrie, are un  invitat permanent care se bucură de o serioasă atenţie din partea  ascultătorilor!  Este vorba de  psihologul  Vladimir Enăchescu,  tânăr cu reale şi temeinice  cunoştinţe în domeniul  psihologiei, el, pe parcursul primei părţi  a emisiunii  NOAPTEA  ŞLAGĂRULUI  ROMÂNESC,  RĂSPUNDE LA  INTREBĂRILE ASCULTĂTORILOR pe o temă stabilită în emisiunea anterioară.

In prezent, emisiunea este realizată de Titus Andrei şi Mihai Elekeş, constituindu-se într-un  punct de atracţie real în liniştea Nopţilor  Radio  Romania.

Incepând cu 1 martie revenim la bunul obicei pe care-l aveam,: acela de a vă ţine la curent, cu toate cele care s-au intâmplat pe parcursul emisiunii NOAPTEA  ŞLAGĂRULUI    ROMÂNESC, în fiecare noapte de miercuri spre joi,  incepând cu orele 23,30.

Totul este să accesaţi www.radioromania.ro  Ce veţi putea asculta, vă întrebaţi, poate?  Multe  şlagăre solicitate de D-voastră în emisiunea anterioară, rubricile Sandei Valeria Dan şi ale lui
Cezar Andrei (producătorul acestei emisiuni cu o vechime de peste 8 ani) răspunsurile  psihologului Vladimir Enăchescu la întrebările ascultătorilor, aniversările săptamânii cat şi o
interesantă rubrică "8 pentru 8" dedicată, din luna ianuarie FEMEII , cu prilejul apropiatei  zile de 8 martie,( 8 ediţii pentru 8 martie). Ea va fi urmată de o alta rezervată poeţilor şi autorilor de texte pentru melodiile de muzică uşoară CĂ NU E OM SĂ NU FI SCRIS O  POEZIE!

Sperăm ca cele scrise  vă vor face să ascultaţi cu şi mai mare interes emisiunea muzicală
 ''NOAPTEA ŞLAGĂRULUI ROMÂNESC" difuzată de RADIO ROMANIA ACTUALITĂŢI!

                                                                           
 


Etichete şlagărmuzică

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live