Pe scurt:
Marţi, 06 Octombrie Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live
Toate

VideoNews

 • Acciza la benzină, "dedicaţie pentru baronii locali"

  Preşedintele Băsescu a discutat la RRA despre obiecţiile sale faţă de buget, summitul UE de la Vilnius şi cooperarea dintre România şi China.
 • O brutărie din Timişoara, "un model de succes"

  Cunoscuta reţea de televiziune Euronews şi-a propus să prezinte o serie de afaceri de succes ale unor mici întreprinzători din Europa. Numită "Business Planet", seria s-a oprit în februarie la Timişoara.
 • New Jersey, între ruine şi reconstruire

  La câteva luni de la uraganul Sandy, dărăpănăturile sunt încă o mărturie a forţei cu care furtuna a lovit estul Statelor Unite anul trecut, dar şi a dificultăţilor de reconstruire
 • România "va susţine Serbia pentru aderarea la UE"

  Interviu cu ministrul sârb de externe, Ivan Mrkic, realizat de Carmen Gavrilă
 • Atentat cu bombă la Boston

  Două explozii s-au produs la tradiţionalul maraton de la Boston, în apropierea liniei de sosire a atleţilor.
 • Cutremurul din Iran, resimţit în Pakistan

  Cutremurul cu magnitudinea 7,8, produs în sud-estul Iranului, a fost resimţit de ambele părţi ale graniţei cu Pakistan şi s-a soldat, potrivit presei şi autorităţilor iraniene, cu un număr incert de morţi.
 • "Ziua Porţilor Deschise" la Radio România

  Cu ocazia împlinirii a 84 de ani de la prima emisie, Radio România le-a dat posibilitatea ascultătorilor să viziteze instituţia.
 • Inundaţii şi incendii în New York după trecerea uraganului Sandy

  Mai multe locuinţe au luat foc în New York în urma uraganului Sandy.
 • Locuitori din New Jersey, evacuaţi din calea Sandy

  Locuitorii New Jersey au fost evacuaţi după ce vântul a crescut în intensitate pe măsură ce uraganul Sandy se apropie de zona de coastă.
 • Prima dezbatere televizată între Barack Obama şi Mitt Romney

  Cei doi candidaţi au insistat pe viziunile diferite pe care le au privind reducerea deficitului şi taxarea populaţiei.
Instalaţi flash pentru a vizualiza această sectiune.

Noutăţi fiscale în 2014

31 Decembrie 2013
Comentează add

de Iulian Olescu

Societăţile agricole sau fermierii organizaţi în asociaţii trebuie să plătească de la 1 ianuarie noul impozit pe construcţii speciale.

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

Societăţile agricole sau fermierii organizaţi în asociaţii trebuie să plătească de la 1 ianuarie noul impozit pe construcţii speciale, introdus luna trecută în Codul Fiscal.

Taxa se aplică celor care deţin grajduri, sere şi solarii, silozuri sau depozite pentru îngrăşăminte.

Şi companiile din sectorul petrolier ar urma să fie taxate, potrivit acestui nou impozit.

În 2013, Codul Fiscal a fost schimbat de foarte multe ori, majoritatea acestor modificări neavând un impact semnificativ asupra mediului de afaceri, însă tocmai numărul lor este criticat de consultanţii fiscali, care spun că schimbări numeroase şi frecvente dau un semnal de lipsă de stabilitate şi predictibilitate a cadrului fiscal.

Expertul fiscal Dan Schwartz aminteşte şi de o modificare cu impact negativ important asupra activităţii companiilor mici şi mijlocii, şi nu numai.  

"A fost primul an în care s-a aplicat aşa-numitul TVA la încasare, a generat probleme numeroase pentru mediul de afaceri.

"Au fost companii care au ajuns în situaţia de a închide porţile, pentru că au pierdut contracte importante încheiate cu contribuabili care nu aveau obligaţia plăţii TVA la încasare", spune Dan Schwartz.  

Obligativitatea aplicării sitemului de TVA la încasare va fi eliminată, de la începutul anului viitor, firmele urmând să poată opta dacă doresc să aplice sau nu un astfel de sistem.

Tot în 2013 a fost demarat şi procesul de rescriere a Codului Fiscal, demers ce şi-a propus clarificarea aspectelor neclare sau interpretabile cuprinse în legislaţia fiscală şi care va fi încheiat cel mai probabil în prima parte a lui 2014.


Taguri: taxe, cod fiscal, impozite, Codul Fiscal, Societăţile agricole, fermierii asociaţi, sere, solarii, silozuri, depozite, grajduri,

Articole cu teme similare:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live