Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

9 Octombrie 2018
Vizualizari: 604
Comentează add

Noul regulament pentru traseele de transport interjudeţean urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă şi de confort pentru călători.

Noul regulament pentru traseele de transport interjudeţean

alex-lancuzov

Ministrul transporturilor, Lucian Șova. Foto: Agerpres.

Noul regulament pentru traseele de transport interjudeţean urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă şi de confort pentru călători şi încurajarea unei concurenţe reale pe piaţă, a afirmat ministrul transporturilor, Lucian Şova, în cadrul unei dezbateri pe această temă.

Documentul, prin care se elimină criteriul de vechime pentru atribuirea licenţelor de traseu, ar urma să intre în vigoare la 1 iulie 2019 şi ţine cont de multe dintre recomandările făcute de Consiliului Concurenţei, a explicat Lucian Șova.


Lucian Şova: Oricine, oricând să poată să solicite efectuarea unui transport prin curse regulate de pasageri interjudețean. Trebuie avute în vedere și alte criterii precum nivelul de siguranță în trafic, gradul de confort de accesibilitate, dotarea cu instalații de aer condiționat, asigurarea cerințelor de accesibilitate la nevoia persoanelor cu dizabilități și, mai ales, nivelul tarifului de călătorie practicat pe traseu, kilometrii sau grupa de trasee.


Realizator: Reprezentanţii firmelor de transport persoane consideră, însă, că în noua formă a regulamentului nu a fost realizată transparent şi este lipsită de fundamentare.


Augustin Hagiu, reprezentantul Federaţiei Operatorilor Români de Transport: Eu nu contest principiile enunțate de domnul ministru și alte chestiuni de genul ăsta. Contest baza, fundamentarea tehnică care este greșită, într-un amalgam a două acte normative europene. Accesul la piața de transport public, în coroborare cu regulamentul privind servicii /.../ publice. Aici este problema. Și nu aveți în același timp la dispoziție niciun studiu de impact.


Realizator: Potrivit unei informaţii de ultimă oră, transportatorii au amenințat că dacă Ministerul de resort nu va retrage noul regulament în 48 de ore, ei vor opri cursele de autocare din ţară, iar câteva sute de mii de călători vor fi afectaţi.


Etichete dezbateretransportatoriministerul transporturilorlucian sovalicente de traseuaugustin hagiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live