Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

19 Iunie 2014
Vizualizari: 1039
Comentează add

Felipe al VI-lea şi-a proclamat "încrederea în unitatea Spaniei" şi a promis o monarhie "integră şi transparentă", în primul său discurs susţinut în faţa Parlamentului.

Noul rege al Spaniei şi-a început domnia

annamaria-damian

Felipe al VI-lea. Foto: captură video.

Noul rege al Spaniei, Felipe al VI-lea, şi-a început astăzi domnia, după ce a depus jurământul în Parlament.

El şi-a proclamat "încrederea în unitatea Spaniei" şi a promis o monarhie "integră şi transparentă", în primul său discurs susţinut în faţa legislativului de la Madrid. 

Mii de oameni au venit la Palatul Regal să îi vadă în persoană pe noii regi şi s-au emoţionat la apariţia lor în Plaza de Oriente. 

"Este prima dată când îi văd pe regi şi pentru mine reprezintă ceva foarte important, chiar dacă nu sunt de aici. Sunt regii Spaniei şi sunt fericită că am fost prezentă astăzi. Am speranţe mari, avem nevoie de asta. V-aţi amintit de proclamarea lui Juan Carlos?   Da şi îmi pare rău că a renunţat. E afectat, dar aşa e viaţa.   Cred că este un moment istoric pe care îl vom povesti nepoţilor când o să vadă istoria în cărţile de şcoală. A meritat aşteptarea lungă, deşi este foarte cald" spun cei care au participat la ceremonie. 

După ce Felipe al VI-lea a pronunţat un discurs în care şi-a afirmat intenţia de a menţine monarhia parlamentară şi va contribui la recăpătarea încrederii spaniolilor în instituţiile statului, a salutat mulţimea strânsă în centrul Madridului dintr-o maşină decapotabilă.

Măsurile de securitate extrem de stricte nu i-au împiedicat pe susţinătorii republicani să se manifeste, Poliţia procedând chiar la câteva arestări într-o piaţă din Capitală.


Etichete regele SpanieiFelipe al VI-leaMadridSpaniapoliţieîncoronaremăsuri securitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live