Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Cultural

27 Iunie 2014
Vizualizari: 942
Comentează add

Doi artişti reputaţi şi îndrăgiţi de public, pianistul Valentin Gheorghiu şi violonistul Gabriel Croitoru, vor cânta vineri seară, de la ora 19.00, la Sala Radio.

Noul pian Steinway al Sălii Radio, inaugurat vineri

radio-romania-cultural

Pianistul Valentin Gheorghiu (stânga) şi violonistul Gabriel Croitoru. 

Noul pian Steinway al Sălii Radio este inaugurat vineri seară cu un recital extraordinar.

Doi artişti reputaţi şi îndrăgiţi de public, pianistul Valentin Gheorghiu şi violonistul Gabriel Croitoru, vor cânta pe două instrumente muzicale pe măsură, pianul Steinway, fabricat în 2014 şi vioara Guarnieri, din 1731, care i-a aparţinut lui George Enescu, ne-a transmis Ioana Goia.

Valentin Gheorghiu şi Gabriel Croitoru au vorbit despre îndelunga prietenie care îi leagă, respectul reciproc pentru artă, muzica lui Beethoven şi, bineînţeles, despre noul pian Steinway, care este inaugurat la Sala Radio.

"Este ceva extraordinar faptul că avem un pian nou. Este adevărat că eu sunt obişnuit, şi noi suntem obişnuiţi, în provincie, în special, să cântăm pe unele piane care abia mai stau pe picioare, aşa că un pian, chiar dacă nu este nou şi este ceva mai bun mi se pare extraordinar, aşa că acum voi avea chiar o mare bucurie să cânt pe un Steinway", a spus Valentin Gheorghiu.

"Tuşeul mâinilor lui Valentin nu se compară cu tuşeul altor pianişti, fără să dăm niciun fel de repere. Este clar că are ceva aparte în sonoritate şi va avea întotdeauna", a declarat Gabriel Croitoru.

Recitalul extraordinar, programat pentru ora 19:00, care încheie stagiunea de concerte la Sala Radio, constituie şi evenimentul prin care este 'lansat' noul pian Steinway. 


Etichete pianSteinwayvioarăGuarnierirecitalGeorge EnescuValentin GheorghiuGabriel CroitoruSala Radio

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live