Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

21 Decembrie 2019
Vizualizari: 832
Comentează add

Deputaţii britanici vor mai avea trei zile la dispoziţie la începutul anului viitor pentru a finaliza procesul legislativ, legea va intra în vigoare după girul Camerei Lorzilor

Noul Parlament de la Londra a aprobat Legea acordului de retragere din UE

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

 

Pentru pentru prima dată după trei ani şi jumătate, în Parlamentul de la Londra există un consens în privinţa Brexitului.

Legea acordului de retragere din Uniunea Europeană a primit girul Camerei Comunelor, care a aprobat-o cu o majoritate de 124 de voturi.   

Boris Johnson: "Acest punct din istoria noastră naţională nu trebuie interpretat ca o victorie a unui partid asupra altuia sau a unei facţiuni asupra alteia; acesta este momentul în care mergem mai departe şi renunţăm la etichetele puse celor care vor să iasă sau să rămână". 

De cealaltă parte, liderul laburist Jeremy Corbyn a admis că publicul vrea să iasă din impasul provocat de Brexit, dar a avertizat că acordul prim-ministrului rămâne unul dezastruos pentru ţară. 

Jeremy Corbyn: "Am avertizat înainte de alegeri că acordul Brexit, încheiat de premier, este unul foarte prost pentru ţara noastră şi credem în continuare acelaşi lucru. Nu va proteja sau întări drepturile noastre, nu va sprijini industria manufacturieră şi nici nu va îmbunătăţi relaţiile comerciale.

Această înţelegere va fi folosită de conservatori doar pentru a ne îndepărta de reglementările actuale". 

Deputaţii britanici vor mai avea trei zile la dispoziţie la începutul anului viitor pentru a finaliza procesul legislativ, legea urmând să intre în vigoare după ce va primi şi girul Camerei Lorzilor. Apoi, după acordul Reginei, mai rămâne ca Parlamentul European să ratifice documentul. 


Etichete BrexitBoris JohnsonJeremy CorbynParlamentul European

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live