Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

19 Martie 2017
Vizualizari: 1606
Comentează add

Marcaţi de schimbarea patronului din General Motors în PSA Peugeot-Citroen, germanii de la Opel au avut totuşi în centru standului de la Geneva, noul model Crossland X.

Noul Opel Crossland X

bogdan-predescu

  Foto: Bogdan Predescu

Noul Opel Crossland X este un SUV poziționat sub actualul Mokka X, dar mai aproape de rivale precum Renault Captur sau Peugeot 2008. Noul model are o lungime de 4.21 metri, ceea ce înseamnă că este ceva mai scurt decât noul Astra, modelul pe a cărui platformă a fost dezvoltat. Este însă aceeași arhitectură pe care se vor baza şi viitoarele versiuni Peugeot 2008 și Citroen C3 Picasso, ceea ce ne arată şi alte puncte comune din noua alianţă.

 

Garda la sol a noului model este mai mică cu șapte centimetri decât cea a lui Mokka X, însă se înalţă poziția la volan odată cu ridicarea scaunului șoferului cu 10 centimetri, comparativ cu modelul Astra. Crossland X nu va oferi însă tracțiune integrală, de acest capitol urmând să se ocupe doar, vechiul deja, Mokka X.

 

La interior avem opţiunea unui geam panoramic, dar şi multă tehnologie precum un head-up display, o cameră cu vedere la 180 de grade, un asistent la parcare, frânare automată de urgență, monitorizarea unghului mort, recunoașterea semnelor de circulație, menținerea benzii de mers și monitorizarea stării de oboseală a șoferului. Asta ca să nu vorbim despre portbagajul care are o capacitate extrem de generoasă pentru acest segment: 410 litri.

Noul autovehicul asigură, de asemenea, conectivitatea specifică Opel prin intermediul serviciului OnStar, precum și a sistemului de infotainment IntelliLink compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.


Etichete Mașina Luniisalon autoGeneva 2017OpelCrossland X

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live