Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

3 Iunie 2018
Vizualizari: 527
Comentează add

Puţini migranţi vor mai putea să ajungă în Italia şi mulţi dintre cei aflaţi deja în ţară ar trebui să înceapă să-şi facă bagajele este mesajul ministrului.

Noul ministru de interne al Italiei: Avertisment pentru migranți

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

       Foto: Arhivă.

Puţini migranţi vor mai putea să ajungă în Italia şi mulţi dintre cei aflaţi deja în ţară ar trebui să înceapă să-şi facă bagajele este mesajul care însoţeşte vizita în Sicilia a noului ministru de interne al Italiei, Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă dreapta Liga Nordului.
 
În ultimii ani, mai mult de o jumătate de milion de imigranţi, majoritatea africani, au debarcat în Italia, după ce au traversat Marea Mediterană.
 
Noul ministru de interne al Italiei, Matteo Salvini, se află astăzi în Sicilia, la Pozzallo, unde tocmai au debarcat 158 de refugiaţi.
 
Insula este frontiera Italiei, consideră Salvini, care intenţionează "să îmbunătăţească acordurile cu ţările din care vin mii de persoane disperate, spre binele nostru şi al lor".
 
Este vorba de ţări ca Tunisia, Maroc, Egipt, Libia, unde noul ministru de interne va merge pentru a cere micşorarea numărului de plecări de refugiaţi.
 
"Suntem dispuşi să ajutăm chiar şi din punct de vedere economic familii şi companii, tocmai pentru a opri aceste traversări ilegale", mai comentează Salvini, care cere organizaţiilor nonguvernamentale să înceteze să salveze migranţi în Marea Mediterană.
 
Italia va avea uşile deschise doar pentru migranţii integraţi şi va oferi bilete numai de dus pentru cei care vin în peninsulă pentru a face probleme şi aşteaptă să fie ajutaţi pentru toată viaţa, a mai specificat ministrul Matteo Salvini, referindu-se implicit şi la cetăţenii de etnie româ care locuiesc în taberele ilegale de la periferiile marilor oraşe.

Etichete ItaliaLiga Norduluimigrantiministru de interneMatteo Salvini

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live