Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

9 Aprilie 2010
Vizualizari: 2478
Comentează add

Compania Apple a dezvăluit ce va fi în stare să facă noul sistem de operare de pe iPhone care urmează a fi lansat în decursul acestui an.

Noul iPhone OS, slalom printre aplicaţii Noul iPhone OS, slalom printre aplicaţii - Conține video

bogdan-mihai

Steve Jobs a prezentat iPhone OS 4.

Noul sistem de operare, denumit iPhone OS 4, va permite utilizatorilor de iPhone să ruleze mai multe programe simultan (multitasking), Apple venind astfel în întâmpinarea cererii clienţilor săi.

Fondatorul Apple, Steve Jobs, a explicat că întârzierea cu care compania a oferit posibilitatea de multitasking pentru telefoanele sale se datorează faptului că această posibilitate riscă să afecteze performanţele telefonului şi să epuizeze mai rapid bateria.

Însă, potrivit lui Steve Jobs, compania a găsit o modalitate pentru a evita aceste riscuri.

Printre sistemele de operare concurente care oferă posibilitatea de multitasking sunt Windows Mobile (folosite de producători precum Sony Ericsson, HTC, Samsung), Symbian (Nokia) şi Android (utilizat de Google la telefoanele proprii, HTC, Samsung, LG).

"Nu suntem primii care oferă multitasking, dar vom fi cei mai buni", a declarat Steve Jobs.

Alte îmbunătăţiri aduse sunt capacitatea de a crea playlisturi, o aplicaţie care centralizează cele 50.000 de jocuri pentru iPhone şi o reţea socială dedicată jucătorilor denumită Game Center.

Video: O parte din noile funcţii oferite de sistemul de operare iPhone OS 4.

Publicitate pe telefon

O altă noutate o constituie iAd, un sistem de publicitate pentru telefoanele mobile care va fi pre-instalat pe telefon.

Intrarea companiei pe piaţa de "publicitate mobilă" a fost anticipată de achiziţionarea, în luna ianuarie, a reţelei de publicitate Quattro Wireless pentru aproximativ 300 de milioane de dolari.

Analiştii economici spun că veniturile din "publicitatea mobilă" vor avea o creştere dramatică în acest an.

"Noul sistemul de publicitate al Apple are potenţialul de a schimba complet comerţul online efectuat de pe telefoanele mobile", apreciază Van Baker, analist la Gartner.

"Dovada acestui lucru este reprezentată de faptul că în prezent foarte puţine tranzacţii se desfăşoară în această piaţă.

"Telefoanele mobile sunt utilizate în general pentru a compara preţurile şi pentru a găsi modalităţi de petrecere a timpului liber", a completat el.

Apple a cumpărat compania de "publicitate mobilă" Quattro după ce a eşuat în achiziţia liderului de piaţă, AdMob, care a fost preluat de Google.

Fondatorul Apple, Steve Jobs, a declarat că iPhone OS 4.0 va fi disponibil mai întâi pentru iPhone şi iPod Touch, urmând ca în toamnă să fie disponibil şi pentru iPad.

Totuşi, unele funcţii aduse de noua versiune a sistemului de operare (printre care şi multitaskingul) vor funcţiona doar pe iPhone 3GS şi a treia generaţie de iPod Touch.

Ultima dată când Apple a efectuat o îmbunătăţire majoră a sistemului de operare pentru iPhone a fost în luna martie 2009, când au fost adăugate caracteristici precum capacitatea copy - paste sau posibilitatea de a trimite fotografii prin mesageria text.

Cerere mare pentru iPad

"Apple a vândut 450 000 de iPad-uri în mai puţin de o săptămână de la lansarea pe piaţă a produsului, iar proprietarii noii tablete au descărcat 600 000 de cărţi electronice", a declarat directorul general de la Apple, Steve Jobs.

Anterior, compania a anunţat că a vândut peste 300 000 de iPad-uri în prima zi de la lansare.

"Fabricăm iPad-urile cât de repede putem", a declarat Steve Jobs.

Totodată, el a mai menţionat că până la această dată compania a vândut peste 50 de milioane de telefoane iPhone şi 35 de milioane de iPod Touch.


Etichete Steve JobsAppleiPhone OS 4iPad

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live