Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

5 Noiembrie 2019
Vizualizari: 448
Comentează add

Potrivit premierului, pe ordinea de zi se vor afla atât ordonanţa de urgenţă privind reducerea numărului de ministere.

Noul guvern se întruneşte miercuri în prima şedinţă săptămânală

-cristina-grecu

 Premierul Ludovic Orban.          Foto Agerpres.

Noul cabinet condus de Ludovic Orban se va reuni miercuri, 6 noiembrie, începând cu ora 12, în prima ședință săptămânală de guvern. Potrivit premierului, pe ordinea de zi se vor afla atât ordonanţa de urgenţă privind reducerea numărului de ministere, cât şi acordarea veniturilor compensatorii cerute de minerii de la exploatările Paroşeni și Uricani, care urmează să fie disponibilizați.

Noii miniștri liberali și-au prezentat astăzi prioritățile la preluarea mandatelor la patru ministere: externe, interne apărare și justiție. A fost prezent și președintele Klaus Iohannis, alături de premierul Ludovic Orban.

Noul ministru de finanţe, Florin Cîţu, îşi propune ca proiectul de buget pe anul viitor să fie finalizat până la 15 decembrie, dar anunţă şi o rectificare bugetară pentru acest an. O altă prioritate este restructurarea ANAF.

La Ministerul de Interne s-au anunțat reforme semnificative pentru creșterea siguranței românilor și pentru depolitizarea instituției. Zero politizare, maximă profesionalizare, război total împotriva infractorilor, promite noul ministru de interne, Marcel Vela.

La Ministerul Apărării accentul a fost pus pe consolidarea parteneriatelor strategice. Noul ministru al apărării este Nicolae Ciucă, militar de carieră, pentru care misiunea față de țară este prioritatea absolută.

La Ministerul Muncii noua şefă a instituției, Violeta Alexandru, anunţă verificări serioase cu privire la situația bugetului de pensii în condițiile în care PSD ar fi lăsat un deficit îngrijorător. Ea mai promite transparență și facilitarea informării cu privire la toate tipurile de servicii și prestații pe care le oferă instituţia.

În ce privește justiția, noul ministru Cătălin Predoiu a arătat că este conștient de așteptările pe care le au cetățenii și a cerut profesionalism magistraților.

La Ministerul de Externe noul șef al diplomației române, Bogdan Aurescu, a anunțat reforme și a cerut realizarea chiar astăzi a unui raport privind pregătirea votului în străinătate la alegerile prezidențiale.


Etichete Ludovic OrbanguvernFlorin Cîţu,Bogdab AurescuVioleta AlexandruExternejustiţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live