Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Ianuarie 2020
Vizualizari: 499
Comentează add

Toate alertele referitoare la posibile infecţii cu noul coronavirus apărut în China, manifestate în România, au fost până acum infirmate.

Noul coronavirus apărut în China

florin-lepadatu

 Foto: facebook.com/WHO.

Toate alertele referitoare la posibile infecţii cu noul coronavirus apărut în China, manifestate în România, au fost până acum infirmate.

Noul comitet interministerial, care monitorizează şi gestionează această situaţie, a făcut o primă comunicare pe această temă.

Organismul are şi o serie de recomandări.

Reporter Ciprian Sasu: "Întreaga circulaţie a persoanelor care au venit spre România din aria geografică a Chinei a fost monitorizată.

Au apărut alerte la Cluj, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti, dar au fost infirmate, potrivit buletinului informativ al Comitetului interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus.

Se iau măsuri speciale pentru ansamblul folcloric din Mioveni, format din 25 de persoane, care în acest moment se află în Beijing, China, şi care urmează să sosească pe aeroportul din Otopeni mâine, la ora 15:00.

Deja, oficiali români ai ambasadei au luat legătura cu aceştia.

În privinţa instrumentiştilor care s-au aflat, timp de 40 de zile într-un turneu în China, autorităţile sanitare judeţene verifică zilnic starea lor de sănătate.

În privinţa recomandărilor, comitetul interministerial vorbeşte despre posibilitatea instalării de scannere termice în aeroporturi.

Acestea pot detecta persoanele a căror temperatură corporală este mai mare de 38 de grade Celsius.

Implementarea acestei măsuri de va decide astăzi.

Alte recomandări sunt distribuirea de pliante de informare pentru aeroporturi, expunerea de afişe sau asigurarea permanenţei de asistenţă medicală tot în aeroporturi."


Etichete virus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live