Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

19 Iunie 2015
Vizualizari: 883
Comentează add

Deputaţii din comisia de buget-finanţe au încheiat dezbaterea pe articole a proiectului de lege privind modificarea Codului Fiscal, pe care-l consideră modern.

Noul Cod Fiscal, "prevederi moderne care oferă beneficii contribuabililor"

alin-serbanescu

Foto: Arhivă.

Deputaţii din comisia de buget-finanţe au încheiat dezbaterea pe articole a proiectului de lege privind modificarea Codului Fiscal.

Ei vor elabora însă raportul asupra proiectului după încheierea discuţiilor care au loc în aceste zile la Bucureşti, între reprezentanţii guvernului şi cei ai CE.

Proiectul de lege va intra apoi în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care va da şi votul final.

Forma finală a noului Cod Fiscal conţine o serie de prevederi moderne şi care oferă beneficii contribuabililor, consideră deputaţii din comisia de buget-finanţe.

Preşedintele comisiei, deputatul PSD Viorel Ştefan, s-a arătat mulţumit în special de acele prevederi care se referă la deductibilitatea impozitelor pentru persoanele fizice şi juridice.

"Este o zonă mai puţin vizibilă, dar care determină în mod important rezultatul calculului fiscal. Am eliminat multe din dubiile care erau în aplicare şi acolo unde a fost posibil am adus modificări în folosul contribuabililor şi nu invers", a declarat Viorel Ştefan.

Deputatul PNL Vasile Horga, membru al comisiei, atrage atenţia că o parte din reducerile de impozite propuse iniţial de guvern nu se mai regăsesc în forma finală a noului Cod Fiscal ca urmare a negocierilor dintre autorităţile statului român şi reprezentanţii FMI, UE şi BE.

Liberalul Vasile Horga s-a arătat însă mulţumit că în noul Cod Fiscal este inclus şi principiul predictibilităţii.

"Într-o perioadă de un an de zile, perioadă care coincide cu elaborarea bugetului unei firme, să nu poată fi făcute modificări în sensul creşterii de taxe, eliminării unor facilităţi, deci nici prin Codul Fiscal, nici prin ordonanţă de urgenţă, prin nici un alt act normativ nu se pot face modificări, ceea ce este clar în avantajul contribuabilului român", a declarat Vasile Horga. 


Etichete proiectul noului Cod FiscalPSD Viorel ŞtefanPNL Vasile Horgacomisia de buget-finanţereprezentanţii FMI UE şi BEimpozitetaxecontribuabili

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live