Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Februarie 2015
Vizualizari: 1279
Comentează add

Modificările Codului fiscal ar putea fi adoptate prin angajarea răspunderii Guvernului în Parlament, astfel încât documentul să treacă de legislativ până la sfârşitul sesiunii.

Noul Cod Fiscal, "adoptat prin asumarea răspunderii"

radiojurnal

Ședință de guvern. Foto: gov.ro.

Premierul Victor Ponta a spus astăzi că ia în calcul inclusiv această variantă a angajării răspunderii şi a dat câteva motive pentru care ar face acest lucru. 

"Voi face toate eforturile ca acest cod să se adopte până la sfârşitul sesiunii parlamentare, inclusiv iau în calcul angajarea răspunderii guvernului dacă la un moment dat se blochează politicianist de către PNL sau de către altcineva. Ce este esenţial este să avem acest cod, să-l adoptăm în timpul acestei sesiuni. De ce? Pentru ca să fie şase luni de zile, să se obişnuiască oamenii cu schimbările. Să avem de la 1 ianuarie în vigoare foarte clar şi reducerea TVA şi toate celelalte lucruri, pentru că nu sunt numai lucruri de dat, sunt şi de luat", spune Victor Ponta. 
 
Şeful guvernului este încrezător că va supravieţui unei eventuale moţiuni de cenzură pe care opoziţia ar putea să o iniţieze în cazul unei angajări a răspunderii guvernului pentru noul Cod fiscal. 
 
Dar până la luarea unei decizii privind modul de adoptare a noului document, premierul i-a îndemnat pe toţi cei interesaţi de proiectul Codului fiscal să vină cu propuneri concrete de îmbunătăţire a acestuia şi s-a arătat convins că după ce actul va parcurge traseul Guvern-Parlament-Preşedinţie, vor fi corectate "cele mai multe din lucrurile care trebuie îndreptate".
 
Noul Cod Fiscal "pârjoleşte terenul în faţa adversarului politic"
 
Comentând propunerile de modificare a Codului Fiscal făcute de guvern, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu susţine că nu se poate trece la o relaxare fiscală fără îmbunătăţirea în prealabil a aparatului de colectare şi fără reforme structurale la companiile de stat. 
 
Cătălin Predoiu, care este şeful guvernului din umbră al opoziţiei, consideră că măsurile anunţate de Victor Ponta nu au alt scop decât de a pârjoli terenul în faţa adversarului politic. 
 
Şi preşedintele României, Klaus Iohannis, a spus ieri că are mari semne de întrebare cu privire la noul Cod Fiscal, susţinând că acest proiect este realizat de guvern din motive de imagine. 
 
Modificările ar trebui făcute în urma unei analize şi trebuie precizat cum se gestionează reducerea de taxe şi impozite, a declarat Klaus Iohannis într-un interviu. 
 
Noul Cod Fiscal prevede, între altele, scăderea TVA la 18%, micşorarea cotei unice de impozitare, a CAS. 
 
Guvernul susţine că măsurile de relaxare fiscală vor genera noi locuri de muncă şi creştere economică, dar criticii proiectului de modificare spun că nu sunt precizate sursele de ameliorare a impactului financiar.

Etichete GuverndezbaterereduceretaxeCASevaziune fiscalaproiectPSDPNLCătălin Predoiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live