Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1256
Comentează add

Cadrul financiar 2014-2020 care va fi demarat luna aceasta, va include în special proiecte pentru tineri, de antreprenoriat, spune ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.

Noul cadru financiar 2014-2020

radiojurnal

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici. Foto: captură youtube.

Noul cadru financiar 2014-2020 care va fi demarat luna aceasta, va include în special proiecte pentru tineri, de antreprenoriat, anunţă ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici. 

Demnitarul a dat asigurări astăzi la Oradea că multe dintre programele operaţionale trimise Comisiei Europene vor fi aprobate până la sfârşitul anului. 
 
Pe de alta parte, în opinia ministrului, România ar avea nevoie ca finanţările să răspundă nevoilor lor imediate şi a dat ca exemplu ghidul lansat ieri pentru fostele zone industriale din România, precum Valea Jiului, Roşia Montană, Oltchim sau Arpechim, care are ca principale obiective reconversia profesională sau lansarea unei afaceri.  
 
”Sunt fel de fel de idei care pot fi finanţate pentru tineri astfel încât acele obiective de genul Europa 2020 să fie realizate şi în România astfel încât noul cadru financiar să înceapă efectiv cu dreptul şi să nu mai fie în România situaţia din anii trecuţi în care practic noi dezbăteam în zona aceea de 7-8% ca şi procente de finanţare. 
 
”Vizavi de problemele operaţionale care au fost trimise Comisiei Europene spre aprobare, putem spune că până la final de an o mare parte dintre ele vor fi aprobate astfel încât să putem chiar şi deconta cheltuieli făcute în România în următorul cadru financiar”, a mai spus  Eugen Teodorovici.   
 
Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, a mai anunţat că se vor putea accesa fonduri pentru operaţiile copiilor cu malformaţii la inimă, precum şi pentru cele peste 1000 de centre de plasament din România.

Etichete ministrul fondurilor europeneEugen Teodorovicicadru financiarValea JiuluiRoşia MontanăOltchimArpechim,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live