Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

6 August 2020
Vizualizari: 501
Comentează add

Noul an şcolar preuniversitar va începe pe 14 septembrie şi cei mai mulţi elevi vor merge efectiv la cursuri, urmând să existe trei scenarii în baza cărora vor fi organizate orele.

Noul an şcolar va începe pe 14 septembrie

oana-bala

Arhivă foto.

Noul an şcolar preuniversitar va începe pe 14 septembrie şi cei mai mulţi elevi vor merge efectiv la cursuri, urmând să existe trei scenarii în baza cărora vor fi organizate cursurile.

Decizia a fost anunţată ieri de preşedintele Klaus Iohannis, după o şedinţă susţinută împreună cu premierul Ludovic Orban şi cu o parte a miniştrilor din cabinet. Şeful statului a spus că aceste scenarii se vor actualiza permanent, în funcţie de situaţia epidemiologică locală, iar şcolile ar putea fi închise total sau parţial în funcţie de numărul de noi infecţii cu COVID-19 la mia de locuitori din fiecare localitate.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că autoritățile au în vedere trei scenarii privind modul de organizare a cursurilor în noul an școlar preuniversitar, în funcție de numărul bolnavilor din localitate, însă decizia referitoare la modul de funcționare al fiecărei unități școlare va fi stabilit la nivel local.

Klaus Iohannis: Scenariul verde înseamnă un număr foarte mic sau deloc de bolnavi în localitatea respectivă. La extrema cealaltă, scenariul roșu, mai mult de trei persoane pe zi în medie, în ultimele zile, înseamnă scenariu de avarie, când nu se face școală fizic ci se învață online și scenariul galben care este între ele. Înseamnă practic grădinițele și primarul merg la școală, clasele VIII şi XII care se pregătesc pentru examen merg la școală, iar restul claselor, în funcție de decizia școlii, o parte vin la școală și o parte nu, ca să facă loc pentru distanțare suficientă, pentru cei care vor merge în fiecare zi la școală.

Şeful statului a precizat că Ministerul Sănătății elaborează în prezent măsuri sanitare speciale pentru școli, care implică norme de distanțare, igienă și dezinfecție.#HUN/ovidiu

 

Etichete (ii)an scolarinceput

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live