Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 August 2020
Vizualizari: 282
Comentează add

Noul an școlar. "Brașovul, pregătit pentru oricare din cele trei scenarii"

radiojurnal
Brașovul este pregătit pentru oricare dintre cele trei scenarii de începere a noului an școlar, anunță autoritățile.
 
Județul se află pe podium în clasamentul național al cadrelor didactice care au obținut notă de trecere la examenul de titularizare după soluționarea contestațiilor.
 
Reporter: Adrian Cârneciu: Având în vedere că până la deschiderea noului an școlar mai este doar o lună și că există mai multe scenarii pentru desfășurarea cursurilor, în funcție de numărul de infectări coronavirus, în ședința de vineri a Consiliului Local Brașov se va discuta propunerea de a aloca fonduri pentru achiziția de dispozitive electronice pentru elevi, dar și pentru profesori. Această decizie are ca scop asigurarea echipamentelor tehnice necesare, astfel încât cursurile să se poată desfășura indiferent de scenariul care se va aplica unităților de învățământ din Brașov.
 
George Scripcaru, primarul Brașovului: Am asigurat prin acest proiect de hotărâre sume necesare pentru măsurile care trebuiesc luate la nivelul școlilor, cele care se referă la dezinfectanți, măști de protecție sau alte asemenea materiale, la toate școlile din municipiul Brașov, discutăm aici și de grădinițe. Și, de asemenea, am propus o sumă, fie că ne referim aici la tablete pentru elevi, fie că discutăm de laptopuri pentru cadre didactice.
 
Reporter: Apropierea noului an școlar s-a dovedit plină de emoții și pentru viitorii profesori. Soluționarea contestațiilor a crescut rata de promovare a examenului de titularizare în județul Brașov.
 
Procentul notelor cuprinse între 7 și 10 a crescut cu peste 66%, cu 2% peste valorile inițiale.11 candidați vor ajunge la catedră după ce au obținut nota 10 la examen.
 
Cei care au note peste 5 pot deveni suplinitorita 10 la examen. Cei care au note peste 5 pot deveni suplinitori.

Etichete brasovan scolar(PH)scripcaru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live