Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

28 Iunie 2017
Vizualizari: 1434
Comentează add

Miniştrii vor fi audiaţi în comisiile de specialitate ale parlamentului începând cu ora 08.00

Noul guvern va primi votul de învestitură joi la ora 15.00

-

  Clădirea Parlamentului României Foto: Arhivă

Parlamentul se reuneşte joi, la ora 15:00, pentru votul de învestire a noului guvern, condus de Mihai Tudose. Senatorii şi deputaţii vor vota în plenul reunit, după ce miniştrii noului cabinet vor fi audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, care vor începe dimineaţă, la ora 8:00.

UDMR va vota pentru învestirea noului guvern, dar îşi rezervă dreptul de a nu-i vota în comisii pe acei miniştri care nu sunt bine pregătiţi, a anunţat preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: "Dacă nu apar mâine în comisii surprize neplăcute, atunci vom vota învestirea guvernului, ceea ce nu înseamnă că vom fi de acord cu toate măsurile pe care le va lua guvernul în perioada următoare.

Sigur, după 30 iunie vom analiza sesiunea de primăvară, din punctul nostru de vedere, cum a decurs această colaborare parlamentară."

În schimb, parlamentarii Partidului Mişcarea Populară vor vota împotriva învestirii noului guvern, a anunţat liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac. El a criticat modul în care urmează să aibă loc audierea candidaţilor propuşi pentru funcţia de ministru, iar în semn de protest, a părăsit şedinţa de astăzi a Birourilor Permanente Reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Eugen Tomac: "Mi se pare inadmisibil cât dispreţ poate manifesta PSD-ul faţă de această instituţie şi faţă de instituţia Guvernului, pentru că audierile de mâine în ceea ce priveşte cabinetul de miniştri Tudose, începând cu orele 8:00, iar fiecare ministru va fi ascultat şi audiat în acelaşi timp timp de 30 de minute.

Vom participa şi la audieri şi la votul din plen şi în mod clar vom vota împotriva guvernului Tudose, pentru că este un guvern nepregătit şi au un program nerealist.


Etichete Guvernul Tudosevotul de învestiturăParlamentprogramul audierilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live