Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Marţi, 20 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Ianuarie 2019
Vizualizari: 343
Comentează add

Premierul Theresa May a anunţat că va prezenta luni noua strategie pentru ieşirea din UE.

Noua strategie pentru ieşirea din UE

florin-lepadatu

 

Premierul Theresa May a anunţat că va prezenta luni noua strategie pentru ieşirea din UE, după ce Camera Comunelor de la Londra a respins cu o majoritate covârşitoare acordul iniţial negociat cu Bruxellesul.

Cum nu sunt aşteptate schimbări majore, parlamentarii vor să preia controlul Brexitului, după cum transmite din capitala britanică corespondentul RRA, Dan Vasiliu: "Imediat după ce guvernul a supravieţuit moţiunii de cenzură, săptămâna trecută, Theresa May a anunţat că se va întâlni cu toţi parlamentarii dispuşi să contribuie în mod constructiv la găsirea unei soluţii pentru adoptarea acordului de ieşire din UE.

Pentru că liderii opoziţiei au boicotat aceste întâlniri, iar rebelii din Partidul Conservator nu a lăsat să se înţeleagă că ar fi ajuns la un consens cu executivul, este de aşteptat că acordul propus astăzi de Theresa May să fie similar cu cel respins deja de parlament.

Guvernul se declară însă extrem de îngrijorat de intenţia unor parlamentari de a limita puterile executivului în privinţa Brexitului.

Este de aşteptat ca tot astăzi, un grup de parlamentari din toate partidele să propună un proiect de lege care, dacă va fi adoptat, să permită amânarea Brexitului, dacă nu se va ajunge la un consens în privinţa acordului de ieşire din UE.

Noua lege i-ar oferi premierului timp doar până la 27 februarie pentru a trece prin parlament o înţelegere, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, Camera Comunelor va putea vota extinderea articolului 50 pentru a preveni ieşirea din blocul comunitar fără nicio înţelegere.

În paralel, publicaţia Sunday Times scrie că un alt grup parlamentar condus de conservatorul Dominic Grieve, un susţinător al rămânerii în UE, ar pregăti o moţiune prin care să fie suspendat articolul 50, iar Brexitul să fie stopat temporar.

Un nou vot în Camera Comunelor este aşteptat să aibă loc pe 29 ianuarie.

Atunci urmează să fie dezbătută şi votată strategia prezentată astăzi de Theresa May."


Etichete Londra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live