Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Octombrie 2019
Vizualizari: 353
Comentează add

Johnson propune ca timp de 4 ani, Irlanda de Nord să aibă o relaţie specială cu UE, beneficiind de multe prevederi ale pieţei unice, dar părăsind Uniunea vamală cu Bruxelles-ul.

Nouă propunere pentru Brexit cu eliminarea "plasei de siguranţă"

radiojurnal

 

Londra propune o nouă abordare a Brexit-ului, ce relansează discuţiile între Marea Britanie şi blocul comunitar.

Într-o scrisoare adresată preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, premierul Boris Johnson recomandă eliminarea din acord a aşa-numitei "plase de siguranţă", clauză care trebuie să evite apariţia unei frontiere fizice între Republica Irlanda şi provincia britanică învecinată, Irlanda de Nord.

Noul plan al lui Johnson prevede ca, timp de patru ani, Irlanda de Nord să aibă o relaţie specială cu Uniunea Europeană, beneficiind de o mare parte a prevederilor pieţei unice, dar părăsind Uniunea vamală cu Bruxelles-ul.

În ceea ce priveşte controalele la frontieră, Londra propune ca acestea să existe pentru mărfurile venite în Irlanda de Nord dinspre Marea Britanie, dar nu şi pentru bunurile venite dinspre Republica Irlanda spre Irlanda de Nord.

Jean-Claude Juncker a declarat că propunerea are aspecte pozitive, dar mai există câteva puncte problematice, care vor necesita o muncă suplimentară, în zilele următoare.


Etichete Uniunea VamalăBruxellesUEbrexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live