Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Andra Gherega

19 Mai 2013
Vizualizari: 5988
Comentează add

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, a declarat la Radio România Actualităţi că "trebuie reconsiderat rolul micului fermier".

Noua politică agricolă comună "va avea în centru agricultorul"

andra-gherega

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş. Foto: Arhivă Reuters.

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, consideră că şansa agriculturii româneşti stă în disponibilitatea micilor producători de a se asocia şi a exploata împreună suprafeţele de teren sau ferme de animale mai mari.

Invitat în direct la Radio România Actualităţi în emisiunea "Matinal", Dacian Cioloş, a subliniat că noua politică agricolă comună a UE va avea în centrul său tocmai producătorul.

"Trebuie să reconsiderăm rolul ţăranului, a fermierului mic mai ales pentru produse proaspete de primă necesitate, să reconsiderăm rolul micului agricultor în relaţie directă cu consumatorul pentru că astfel rezolvăm şi problema aprovizionării pieţei cu produse proaspete româneşti, locale, dar şi problema veniturilor pentru micii producători care altfel nu pot să se descurce.

"Răspunsul meu este tot timpul acelaşi, organizaţi-vă, elaboraţi-vă o abordare pe termen mediu foarte clară, informaţi-vă vizavi de oportunităţile pe care le aveţi şi o să constataţi că pe an ce trece oportunităţile pentru formele asociative, pentru organizaţii vor fi din ce în ce mai mari decât oportunităţile pentru activităţi individuale şi în momentul în care sunteţi organizaţi şi ştiţi ce vreţi mai devreme sau mai târziu veţi fi ascultaţi pentru că aşa se întâmplă în mod obiectiv în toată UE în agricultură.

"Toate statele membre ale UE care au agricultură cu greutate şi care contează în economia naţională sau economia europeană au agricultori organizaţi, practic, fără excepţie", a afirmat la Radio România Actualităţi Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş.


Etichete Dacian CioloşagriculturăMatinalfermieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live