Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. OMUL CU CHITARA (R)-continuare Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Turcu

14 Aprilie 2013
Vizualizari: 2026
Comentează add

Până la finalul anului vor intra în vigoare şi protocoalele terapeutice prin care medicii vor fi îndrumaţi să recomande pacienţilor medicamente generice, a spus ministrul sănătăţii

Noua listă de medicamente compensate, "în vigoare de la 1 iulie"

nicoleta-turcu

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Foto: gov.ro.

Noua listă de medicamente compensate ar putea intra în vigoare de la 1 iulie, a spus, duminică, la Pro Tv, ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Până la finalul anului vor intra în vigoare şi protocoalele terapeutice prin care medicii vor fi îndrumaţi să recomande pacienţilor medicamente generice.

La acelaşi post de teviziune, Eugen Nicolăescu a mai spus că medicii din spitalele publice ar putea câştiga şi 1.000 de euro de anul viitor când ar putea fi aplicată o nouă lege, care prevede, printre altele, plata medicilor după performanţe şi competitivitate.

"Avem un proiect de lege foarte avansat în care spunem următoarele lucruri: poţi să ai garanţia că stai în spitalul public, cu normă întreagă, şi munceşti alea 7 ore pe care le prevede Codul Muncii pentru profesia de medic, şi îţi dau o leafă, să spunem, de 3.000 de lei, dar dacă vrei să fii numai angajatul spitalului poţi să vii să lucrezi suplimentar în nişte secţii private sau paturi private pe care le facem în spitalul public", a explicat Eugen Nicolăescu.

"De acolo îţi completezi veniturile. Este o a doua opţiune: domne vreau să lucrez în Spitalul public numai jumate de normă. Şi jumate de normă o lucrezi ori unde doresc eu în altă parte. Suntem de acord întrutotul numai că nu îţi plimbi pacienţii.

"Şi a treia posibilitate, sunt foarte mulţi chirurgi mari, ultra cunoscuţi, şi care vor spune: eu nu vreu să lucrez nici acolo, nici acolo. Eu vreau să fac 10 operaţii la Iaşi, vreau să mai fac 5 operaţii la Ţârgu Mureş şi 10 operaţii la Bucureşti şi negociez tariful. Dacă spitalul respectiv are asemenea cazuri şi poate să suporte, se închide circuitul aici", a mai spus ministrul sănătăţii.


Etichete medicamentecompensateministrul sănătăţiiEugen Nicolăescuproiectmediciplată

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live