Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 16 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

22 Septembrie 2018
Vizualizari: 485
Comentează add

Principalele modificări aduse Legii vizează simplificarea unor proceduri, mai puţină birocraţie, eliminarea identificării rudelor până la gradul IV și sprijinirea financiară.

Noua lege a adopţiei simplifică procedurile

petruta-obrejan

Foto: pixabay.com.

Peste 55.000 de copii din România sunt în grija statului, potrivit statisticilor oficiale.

Dintre aceştia, doar puţin peste 3.000 îndeplinesc condiţiile pentru a fi adoptaţi.

În cazul lor, o familie trebuie să aştepte şi câţiva ani pentru a reuşi să îi înfieze. Legea adopţiei, modificată săptămâna aceasta de guvern, simplifică procedurile, iar familiile care adoptă vor fi sprijinite financiar.

Reporter: Principalele modificări aduse Legii adopţiei vizează simplificarea unor proceduri, mai puţină birocraţie, eliminarea identificării rudelor până la gradul IV, şi mai ales sprijinirea efectivă, inclusiv financiară a acelor persoane sau familii care doresc să adopte un copil sau mai mulţi. Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Executivului, a făcut o serie de precizări legate de noile stimulente financiare:

Nelu Barbu: O indemnizaţie lunară, respectiv 600 de lei, pentru fiecare copil adoptat, care are între 3 şi 6 ani, ori este încadrat în grad de handicap uşor sau mediu sau face parte dintr-un grup de doi fraţi adoptabili împreună. De asemenea, indemnizaţia lunară majorată cu 50%, respectiv 900 de lei, pentru fiecare copil adoptat, care a împlinit 7 ani sau este încadrat în grad de handicap accentuat sau grav, infectat cu HIV sau bolnav SIDA, ori face parte dintr-un grup de cel puţin trei fraţi adoptabili împreună.


Reporter: Modificările aduse Legii adopţiei au în vedere şi flexibilizarea derulării procedurii de adopţie internaţională pentru copiii care au mplinit 14 ani, inclusiv a fraţilor care nu pot fi separaţi.


Etichete Noua lege a adopţieisimplifică procedurileguvernfamilierudehandicapfrati separati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live