Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

25 Octombrie 2017
Vizualizari: 958
Comentează add

Cel puţin 5 dintre cei 7 membrii ai Comitetului Politic Executiv al Partidului Comunist din China ar urma să se retragă din cauza vârstei înaintate.

Noua conducere a Chinei ar urma să fie anunţată astăzi

catalin-gombos

Preşedintele Chinei, Xi Jinping.         Foto: Arhivă.

Noua conducere a Partidului Comunist Chinez este prezentată miercuri, 25 octombrie, de preşedintele Xi Jinping, care urmează să anunţe componenţa Comitetului Politic Executiv - un organism format în prezent din 7 persoane şi ales de Comitetul Central al Partidului.

Agenţia Reuters notează că cel puţin 5 dintre membrii actuali ar urma să se retragă, din cauza vârstei înaintate, iar noua componenţă ar trebui să fie un indiciu cu privire la influenţa crescută pe care liderul de la Beijing o are în partid.

Anunţarea Comitetului Politic Executiv are loc în cadrul Congresului Partidului Comunist Chinez. Acesta a fost deja un succes pentru preşedintele Xi Jinping, a cărui viziune politică a fost inclusă în documentele de partid.

Conceptul intitulat "Gândirea lui Xi Jinping despre socialismul chinez al Noii Ere" are valoare de ghid de acţiune pentru cei aproape 90 de milioane de membri. France Presse notează că preşedintele Xi devine astfel egalul lui Mao Zedong, fondatorului regimului. 


Etichete Xi JinpingMao Zedong,BeijingCongresComitetul Politic Executiv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live