Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

26 Noiembrie 2021
Vizualizari: 545
Comentează add

Noua coaliție de guvernare PNL-PSD-UDMR funcționează în baza unui acord de colaborare.

Noua coaliție PNL-PSD-UDMR funcționează în baza unui acord de colaborare

alina-bordeiasu

Ședință de guvern a Cabinetului Ciucă. FOTO: gov.ro

Realizator: Petruța Dinu - Noua coaliție de guvernare PNL-PSD-UDMR funcționează în baza unui acord de colaborare semnat de președinții celor trei formațiuni politice și de liderul minorităților naționale. Protocolul coaliției naționale pentru România este valabil până în 2024. Relatează reporterul RRA, Alina Bordeiașu.

Reporter: Acordul politic de guvernare semnat de președinții PSD, PNL, UDMR și de liderul grupului parlamentar al minorităților naționale, prevede  principiile funcționării coaliției naționale pentru România, condusă în prima etapă de Nicolae Ciucă, dar și elementele de colaborare la nivel parlamentar. Potrivit acordului, premierul din partea PNL va avea mandat până pe 25 mai 2023, după care va fi urmat de premierul din partea PSD, până la alegerile din 2024. Deciziile coaliției de guvernare se iau prin consens și sunt obligatorii pentru toate persoanele susținute în funcții publice. Revocarea acestor persoane poate avea loc numai după consultarea formațiunii politice care a făcut propunerea. Președintele PNL, Florin Cîțu, spunea că speră să nu se ajungă în situația schimbării unui ministru însă, dacă va veni un astfel de moment, amintea că remaniera  este atributul premierului. Ședințele coaliției vor avea loc săptămânal sau ori de câte ori este nevoie. Medierea unor eventuale dezacorduri la nivel parlamentar sau pe puncte din programul de guvernare se face în aceste ședințe de coaliție.


Etichete (ii)coalitieacord

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live