Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

1 Septembrie 2009
Vizualizari: 1698
Comentează add

La categoria "cel mai bun film", membrii cu drept de vot ai Academiei de film americane, organizatoarea galei Oscarurilor, vor fi rugaţi să îşi ordoneze preferinţele de la 1 la 10, cifra 1 desemnând filmul favorit.

Nou sistem de votare la Premiile Oscar

ioana-dogaru

Un nou sistem de votare, bazat pe ordonarea preferinţelor, va fi introdus, începând cu ediţia din 2010 a galei Oscarurilor, pentru desemnarea câştigătorului la categoria "cel mai bun film", la care vor fi nominalizate 10 producţii, pentru prima oară din 1943, informează Reuters.

La toate celelalte categorii de premii, câştigătorul va fi nominalizatul care va întruni cele mai multe voturi.

Membrii Academiei de film americane au optat pentru acest sistem de ordonare a preferinţelor la categoria "cel mai bun film" deoarece şi-au dat seama că, într-o categorie cu zece nominalizări, câştigătorul ar putea fi desemnat, cel puţin teoretic, cu doar câteva voturi peste 580, dintr-un total de 5.800 de voturi. Sistemul de ordonare a preferinţelor este astfel conceput încât măsoară şi profunzimea simpatiei de care se bucură un film, deoarece clasarea unei pelicule pe locul al doilea şi al treilea în opţiunile celorlalţi membri cu drept de vot poate fi, în unele cazuri, extrem de importantă.

Potrivit acestui sistem de selecţie, filmele care au punctaj egal vor fi departajate în funcţie de numărul de voturi care le-au trimis pe primul loc. Dacă un film a obţinut mai multe voturi pentru primul loc, el va fi declarat câştigătorul categoriei.

Acest proces de selecţie aduce noi provocări pentru sezonul 2010 al premiilor Oscar, producătorii de film fiind astfel obligaţi să se asigure că peliculele lor se bucură de un sprijin cât mai mare posibil din partea membrilor Academiei de film americane, câştigarea râvnitului trofeu nefiind deloc o chestiune simplă.

Cea de-a 82-a gală anuală a premiilor Oscar va avea loc pe 7 martie 2010, la celebrul Kodak Theatre din Los Angeles. Nominalizările vor fi anunţate pe 2 februarie.


Etichete oscar,premii,film,nominalizări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live