Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

2 Noiembrie 2014
Vizualizari: 4615
Comentează add

La acest sfârșit de săptămână, se lucrează la montarea unui nou refugiu în Munții Făgăraș, lângă lacul Călțun, la o altitudine de 2150 de metri.

Nou refugiu montan lângă lacul Călţun din Munţii Făgăraş

carmen-vulcan-sibiu

 Nou refugiu montan lângă lacul Călţun din Munţii Făgăraş. Foto: Salvamont Sibiu.

Noul refugiu montan de lângă lacul Călțun va putea asigura condiții optime de protecție pentru 22 de turiști și 4 salvamontiști , informează un comunicat de presă al Consiliului Județean Sibiu.

O echipă de peste 35 de oameni, constructori, salvamontiști și voluntari,  au asamblat deja, la baza muntelui,  structura noului refugiu, iar în zilele următoare, în funcție de condițiile meteorologice, aceasta va fi ridicată, pe bucăți, în zona de creastă, cu ajutorul unui elicopter de mare capacitate pus la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne. 
 
Aparatul a făcut deja, în cursul zilei de sâmbătă, un zbor de  recunoaștere a zonei pentru identificarea condițiilor de aterizare și de operare.
 
Refugiul este realizat din lemn stratificat care va fi acoperit cu o tablă specială, după montarea în locația de mare altitudine. 
 
El a costat aproximativ 150 de mii de lei și este o investiție a Consiliului Județean Sibiu, prin intermediul Serviciului Public Salvamont Sibiu.
 
Vechiul refugiu montan de la Lacul Călțun , construit în urmă cu  4 decenii, se află într-o avansată stare de degradare. 
 
După montarea noului refugiu, vechea construcție va fi tăiată și transportată la baza muntelui, iar în locul ei se va realiza o platformă pentru aterizarea elicopterelor de intervenție.

Etichete Ştiri Centrurefugiu montanlacul CălțunMunţii FăgăraşelicoptersalvamontSibiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live