Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

10 Martie 2014
Vizualizari: 864
Comentează add

Programul Erasmus + este lansat într-un moment în care în Europa există 26 de milioane de şomeri, dintre care aproximativ şase milioane sunt tineri.

Nou program pentru educaţie "Erasmus+", lansat de UE Nou program pentru educaţie "Erasmus+", lansat de UE - Conține audio

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Euranet Plus.

Comisarul european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret, Androulla Vassiliou, vine, luni, la Bucureşti, pentru a analiza cu autorităţile române perspectivele de educaţie şi de angajare ale tinerilor din ţara noastră.

Vizita la Bucureşti a comisarului european Androulla Vassiliou are loc la invitaţia Ministerului Educaţiei Naţionale, care lansează, luni, împreună cu Comisia Europeană, Erasmus +, noul program european de finanţare pentru educaţie, formare, tineret şi sport, care va oferi burse pentru 120 de mii de români pentru a studia, a urma cursuri de formare profesională, a dobândi experienţă sau a participa la acţiuni de voluntariat, în străinătate, în următorii şapte ani.

De acest program beneficiază studenţi şi masteranzi, dar şi ucenici sau sportivi. Această cifră este cu 50% mai mare decât în programele similare precedente.

Audio: Nou program pentru educaţie "Erasmus+", lansat de UE.

Programul Erasmus + este lansat într-un moment în care în Europa există 26 de milioane de şomeri, dintre care aproximativ şase milioane sunt tineri.

În România 185 de mii de tineri sunt înregistraţi ca şomeri, rata în rândul tinerilor fiind de peste 23%, cu mult mai mare decât cea a şomajului general care era la sfârşitul anului trecut de 7,3%.

În acelaşi timp, în Europa există peste două milioane de locuri de muncă vacante, iar o treime dintre angajatori declară că întâmpină dificultăţi în a găsi personal cu calificarea necesare.

Astfel, se aşteaptă ca noul program Erasmus + să contribuie la remedierea acestor deficienţe, oferind pentru patru milioane de europeni posibilitatea de a studia, de a se perfecţiona şi, de ce nu, de a-şi schimba meseria, orientându-se către acele specializări căutate pe piaţa muncii.

Tinerii care beneficiază de aceste oportunități au mai multe șanse să-și dorească sau să fie capabili să lucreze în străinătate în viitor, ceea ce le sporește perspectivele de angajare pe termen lung.

Programul beneficiază de un buget foarte generos, 14,7 miliarde de euro pentru şapte ani, cu 40% mai mult decât alocarea anterioară.

Fiecare stat membru va beneficia de o creștere semnificativă a finanțării. Se estimează că se vor aloca fonduri suplimentare pentru programele de schimb de studenţi din învățământul superior și pentru sprijinul administrativ acordat țărilor din afara Uniunii Europene.

Pentru prima dată, ERASMUS are prevăzut buget şi pentru sport, banii urmând să ia căi dintre cele mai diverse precum încurajarea de proiecte privind practicarea sporturilor de masă şi activitatea fizică pentru toţi, la care să participe cetăţeni din mai multe ţări ale Uniunii.

Comisarul european Androulla Vassiliou, va vizita şi o serie de proiecte pentru romi, la Bucureşti, unde va fi însoţită de filantropul american George Soros, care militează de mult timp pentru drepturile acestei comunităţi.


Etichete Euranet PlusUECEAndroulla VassiliouBucureştieducaţievizităGeroge Soros

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live