Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Decembrie 2021
Vizualizari: 197
Comentează add

Pădurarii au găsit, într-o patrulă de verificare, cadavrele a 3 porci domestici, la care, în urma analizelor de laborator, s-a depistat prezenţa virusului.

Nou focar de pestă porcină africană depistat în Judeţul Botoşani

radiojurnal

   Arhivă foto: Agerpres.

Un nou focar de pestă porcină africană a fost depistat pe un fond de vânătoare din Judeţul Botoşani. Pădurarii au găsit, într-o patrulă de verificare, cadavrele a trei porci domestici, la care, în urma analizelor de laborator, s-a depistat prezenţa virusului.

Şeful Autorităţii Sanitar - Veterinare Judeţene, Ovidiu Arimiţoaie, a atras atenţia că răspândirea pestei porcine este generată şi de neglijenţa crescătorilor de animale.


Ovidiu Arimiţoaie: Şi mediatizăm şi informăm, echipele noastre când merg pe teritorii informează crescătorii de animale că au obligaţia să identifice, că au obligaţia să anunţe medicul veterinar la modificarea stării de boală a oricărui animal. Nu se întâmplă acest lucru. E o dovadă de inconştienţă aruncând aceşti porci bolnavi în zona de pădure, în mediul silvatic. Odată ajunsă, pesta porcina africană la mistreţi este o mare problemă, practic zona se consideră infectată timp de doi ani.


Autorităţile din Botoşani au inclus localităţile Mănăstirea, Vorona şi Poiana în arealul de protecţie împotriva pestei porcine, a transmis corespondenta RRA, Gina Poenaru.


Etichete focar pestă porcină africanăfond vânătoareporci domesticijudețul botoșani

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live