Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

24 Iunie 2016
Vizualizari: 930
Comentează add

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, pledează pentru ca Marea Britanie să notifice cât mai urgent Uniunea Europeană în legătură cu părăsirea blocului comunitar.

Notificarea de ieșire din UE, "făcută cât mai curând"

cerasela-radulescu

Martin Schultz. Foto: europarl.europa.eu

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, pledează pentru ca Marea Britanie să notifice cât mai urgent Uniunea Europeană în legătură cu părăsirea blocului comunitar.

Schultz a reacţionat în acest fel la rezultatul referendumului prin care britanicii au votat majoritar pentru ieşirea din spaţiul comunitar.

Preşedintele Martin Schulz spune, alături de liderii principalelor grupuri politice din parlament, că nu este de acord cu amânarea până în octombrie a acestei notificări, aşa cum doreşte premierul britanic, David Cameron, care, aşa cum ştim, şi-a anunţat demisia pentru octombrie.

Şi ca numai atunci succesorul său să înceapă procedura de activare a Articolului 50 din Tratat, adică să înceapă părăsirea blocului comunitar.

Liderii principalelor grupuri politice din parlament nu sunt de acord cu această amânare propusă de Cameron, ei nu vor să o accepte şi spun că trebuie respectată imediat decizia electoratului britanic.

Deci, Marea Britanie să notifice imediat, chiar săptămâna viitoare, la summit, astfel încât să nu se ajungă la o destabilizare, spun ei, a celorlalte state membre, cele 27, şi la destabilizarea monedei unice, mai spun liderii grupurilor politice.

Trebuie precizat că este aşteptată acum întâlnirea la sediul Comisiei Europene, întâlnirea între preşedinţii Juncker, Tusk şi Schulz, împreună cu premierul Olandei, Mark Rutte, care reprezintă actuala preşedinţie a Uniunii Europene.


Etichete martin schultzbrexituemarea britaniedavid cameron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live