Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

4 Februarie 2021
Vizualizari: 677
Comentează add

Ambele state au citat lipsa informaţiilor privind utilizarea vaccinului Oxford/AstraZeneca la persoanele vârstnice.

Norvegia și Danemarca interzic vaccinarea cu AstraZeneca a vârstnicilor

razvan-stancu

Foto: facebook.com/ROVaccinare

Danemarca şi Norvegia s-au alăturat naţiunilor europene care au anunţat că nu vor administra vaccin anti-COVID-19 produs de Oxford/AstraZeneca persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, au confirmat joi agenţiile de sănătate din cele două ţări, transmite CNN citat de RADOR.

Ambele state au citat lipsa informaţiilor privind utilizarea vaccinului Oxford/AstraZeneca la persoanele vârstnice.

"Am revăzut documentaţia şi până vom avea mai multe informaţii privind eficienţa vaccinului în cazul vârstnicilor, recomandarea noastră este ca vaccinul AstraZeneca să fie utilizat mai întâi la persoanele cu vârsta de până în 65 de ani", a declarat Bolette Søborg, de la Consiliul Naţional al Sănătăţii din Danemarca.

"Dorim să ne asigurăm că avem informaţii complete pentru o politică de vaccinare la nivel naţional", a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al Institutului pentru Sănătate Publică din Norvegia.

Miercuri, Belgia a recomandat să nu se administreze vaccin Oxford/AstraZenaca persoanelor cu vârsta peste 55 de ani, urmând unor decizii similare luate de Franţa, Germania, Austria şi Suedia, care au impus restricţia la 65 de ani.

De asemenea, tot miercuri Elveţia a refuzat să autorizeze vaccinul pentru toate grupele de vârstă, afirmând că informaţiile puse la dispoziţie de AstraZeneca "nu sunt suficiente pentru a permite o autorizare a vaccinului".

Agenţia Medicală Europeană (EMA) a aprobat vaccinul Oxford/AstraZeneca fără nicio restricţie de vârstă, afirmând că, în ciuda lipsei de informaţii, se estimează că vaccinul este eficient în cazul vârstnicilor.


Etichete norvegiadanemarcaastrazenecavaccincoronavirusvarstnici(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live