Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

17 Aprilie 2010
Vizualizari: 1800
Comentează add

Autorităţile au dat asigurări că norul vulcanic nu prezintă risc pentru populaţie. Spaţiul aerian al României este închis cel puţin până maine, la ora 12:00.

Norul de cenuşă vulcanică deasupra României

bogdan-mihai

 Nor de cenuşă vulcanică. Foto: AFP.

Norul de cenuşă vulcanică provenită din Islanda a acoperit întreg teritoriul României, la o altitudine de 6 000 - 10 000 metri, fără a reprezenta însă un pericol pentru sănătatea oamenilor. 

Meteorologii români spun că prognozele, realizate până mâine la ora 21:00, arată că cenușa nu va coborî sub 2.000 de metri.

 
Pentru a nu pune în pericol securitatea curselor aeriene, guvernul a decis ca întreg spaţiul aerian al României să fie închis până cel puţin maine, la ora 12:00. 
 
Premierul Emil Boc a făcut un apel către populaţie să se informeze din timp în legătură cu zborurile programate. 
 
"Până duminică la ora 21:00, nu există nici un fel de risc de cenuşă la sol şi concentraţii de cenuşă vulcanică în aer.
 
"Nu se reţin recomandări speciale pentru populaţie, nu există niciun fel de risc în privinţa vieţii de zi cu zi a populaţiei", a mai precizat primul ministru.
 
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a declarat că norul vulcanic nu prezintă risc pentru populaţie, câtă vreme se află la o altitudine de 6 000 - 7 000 de metri.
 
El a precizat că nu există nici riscul ca ploaia să antreneze particule de cenuşă, având în vedere că picăturile se formează la 2 000 de metri altitudine.
 
Potrivit unui comunicat emis de Ministerului Mediului, Aministraţia Naţională de Meteorologie a rulat, sâmbătă dimineaţă, modelul de dispersie a cenuşii vulcanice la nivelul solului. 
 
Conform rezultatelor acestei rulări, România nu va fi afectată de cenuşa vulcanică, rezultate fiind valabile până duminică la ora 09 00.
 
Specialiştii în meteorologie au precizat că prognoza va fi reactualizată mâine dimineaţă şi tot atunci autorităţile vor decide când se va ridica codul roşu pentru aviaţie. 

Etichete norcenuşăvulcanaeroportEmil Boc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live