Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMÂNII DE PRETUTINDENI Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

20 Iulie 2016
Vizualizari: 351
Comentează add

UE a elaborat normative stricte pentru controlul poluării, deosebit de nocivă pentru sănătatea planetei. Poluarea cu particule fine este printre cele mai periculoase.

Norme stricte pentru controlul poluării Norme stricte pentru controlul poluării - Conține audio

george-nuta

Uniunea Europeană a elaborat normative stricte pentru controlul poluării, deosebit de nocivă pentru sănătatea planetei. Poluarea cu particule fine este printre cele mai periculoase.

Am invitat-o pe doamna Corina Lupu, director general al Agenţiei Naţionale pentru protecţia mediului, să ne spună care este situaţia în România.

AUDIO: Europa verde.

Corina Lupu: La nivelul anului 2008, din 22 de zone şi aglomerări, în 16 zone au existat depăşiri ale concentraţiei zilnice limită, şi ale concentraţiei anuale pentru PM10 şi PM2.5, însemnând particule în suspensie de un anume diametru.

Reporter: Sunt foarte fine şi nu se văd cu ochiul liber.

Corina Lupu: Da.

Reporter: Şi foarte periculoase...

Corina Lupu: Am diminuat numărul lor prin implementarea unor măsuri ţinând aproape de Comisia Europeană, de colegii experţi de la Direcţia generală de mediu, care ne-au sfătuit tot timpul cum să facem să ajungem la aceste limitări ale concentraţiilor.

Reporter: Şi totuşi sunt şi acum oraşe unde limitele sunt depăşite.

Corina Lupu: Oraşele Bucureşti, Braşov şi Iaşi au mai rămas sub atenta noastră supraveghere. Depăşiri au existat în aceste trei oraşe şi suntem în situaţia în care am transmis o notificare Comisiei Europene să scoatem şi oraşul Braşov de sub posibilitatea de penalitate europeană. Vor rămâne cu probleme doar Bucureştiul şi Iaşiul, pentru care s-au făcut planuri de îmbunătăţire, de scădere a concentraţiilor în domeniul calităţii aerului astfel încât, sperăm, într-o perioadă foarte scurtă să le scoatem şi pe acestea de sub posibilitatea de penalitate europeană.


Etichete Norme stricte pentru controlul poluăriieuranet pluseuropa verdeuecomisia europeana

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live