Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU... MUZICA VOASTRA continuare Duminică, 21 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

19 Martie 2019
Vizualizari: 325
Comentează add

Uniunea Europeană a adoptat noi norme de prevenire a utilizării abuzive a datelor cu caracter personal de către partidele politice europene în contextul alegerilor europarlamentare

Norme noi privind datele personale utilizate de partidele europene

amalia-bojescu

Uniunea Europeană a adoptat noi norme pentru a preveni utilizarea abuzivă a datelor cu caracter personal de către partidele politice europene, prin introducerea de sancţiuni financiare.

Noile norme modifică regulamentul privind statutul şi finanţarea partidelor şi a fundaţiilor politice europene. 

Noile norme vor permite impunerea de sancţiuni finaniciare partidelor şi fundaţiilor politice europene care influenţează sau încearcă să influnenţeze în mod deliberat rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European, profitând de încălcări ale normelor privind protecţia datelor.

Va fi instituită o procedură de verificare pentru a se stabili dacă o încălcare a regulamentului general privind protecţia datelor al Uniunii Europene, constatată de o autoritate naţională de supraveghere, este legată de activităţile politice ale unui partid politic european sau ale unei fundaţii.

În contextul alegerilor pentru legislativul european, sancţiunile ar urma să se ridice la 5% din bugetul anual al partidului european sau al fundaţiei-cauză.

În plus, partidul european sau fundaţia europeană supusă unei sancţiuni nu ar mai putea beneficia de finanţare de la bugetul Uniunii Europene în anul următor.

Anul trecut, zece partide politice europene şi zece fundaţii politice europene au beneficiat de finanţare de la bugetul Uniunii Europene.


Etichete europarlamentarenorme

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live